DUBBEL VERLIES JONG FEYENOORD: 0-1

Jong Feyenoord heeft maandagavond het duel met Jong PSV met minimaal verschil verloren: 0-1. Het was niet het enige verlies dat de beloften leden. Jacob Lensky moest halverwege de tweede helft hinkend naar de kant met kuitblessure. Namens Feyenoord 1 maakten Sherif Ekramy, Pieter Collen, Philippe Léonard, Timothy Derijck en Tim Vincken hun opwachting op Varkenoord. PSV’er Billal el Yacoubi maakte voor rust de enige treffer.
Na de voorzichtige sportieve opleving van de laatste weken was het de vraag of Feyenoord de ingezette lijn kon doortrekken. Tegen de ploeg waar Feyenoord één van de spaarzame overwinningen van het lopende seizoen boekte, hoopten de Rotterdammers het vierde duel zonder nederlaag te realiseren.

Naarmate de eerste helft vorderde werd duidelijk dat die kans niet al te groot was. PSV bleef simpel op de been, wat Feyenoord zichzelf kon verwijten. De ploeg van Scholten hanteerde te vaak de lange bal. Met de kleine Resham Sardar in de spits was balverlies het logische gevolg. Omdat ook Vincken op rechts weinig bruikbare ballen kreeg, was er van Rotterdamse dreiging geen moment sprake. Het enige gevaar kwam voor rust nota bene van een PSV’er, die de voorzet van Léonard bijna onbedoeld tot treffer promoveerde.

De bezoekers slaagden er wel in een vuist te maken en kregen meerdere kansen op de openingstreffer. Ekramy voorkwam dat lange tijd met een aantal prima ingrepen, maar moest zich één minuut voor het rustsignaal toch gewonnen geven. De Egyptenaar viel daarbij niks te verwijten, want het diagonale schot van El Yacoubi was van grote schoonheid. De pass waarmee de PSV’er in scoringspositie werd gebracht, kon eveneens onder die noemer worden geschaard: 0-1.

Met Sammuel als vervanger voor Léonard maakte Scholten meteen na rust zijn aanvallende intenties duidelijk. Het was Feyenoord dat als eerste een doelpoging waagde. Richard Blonk schoot van grote afstand op doel, maar mist geluk en trof de bovenkant van de lat.

Het was een spaarzaam hoogtepunt, want aanvallend werd het er in de tweede helft niet beter op. Enig verschil was dat ook PSV zich niet meer meldde voor het doel van Ekramy, wat ertoe leidde dat de circa vierhonderd toeschouwers geen moment werden vermaakt.

Tot overmaat van ramp viel Lensky na 68 minuten uit. De Canadees leek zich behoorlijk te blesseren toen hij zonder een PSV’er in de buurt een doelpoging waagde, maar zijn voet meer de grond raakte dan de bal. Lensky greep meteen naar zijn been en was niet meer in staat verder te spelen. Hinkend en ondersteund door twee man volgde zijn trieste aftocht naar de kleedkamer.

Jong Feyenoord – Jong PSV 0-1

45’ 0-1 El Yacoubi

Geel: Boverhof
Scheidsrechter: Hoopman

Opstelling Jong Feyenoord: Ekramy; Collen, Buijs, Léonard (46’ Sammuel), Hammouti; Derijck, Lensky (68’ De Haan), Abubakari (76’ Van Leeuwen), Blonk; Vincken en Sardar.