Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD BAAS IN KLEINE KLASSIEKER

Jong Feyenoord heeft de wedstrijd tegen Jong Ajax in de Amsterdam Arena met 0-2 gewonnen. Matchwinner was middenvelder Frank de Haan, die met twee doelpunten de eindstand bepaalde. Namens het eerste elftal maakten Stein Huysegems, Tim Vincken, Timothy Derijck en Philippe Léonard hun opwachting in het team van coach Arnold Scholten.
Het was Ajax, met onder meer Hedwiges Maduro en Olaf Lindenbergh in de gelederen, dat het best uit de startblokken kwam. De Amsterdammers hadden een duidelijk veldoverwicht, hoewel dat nauwelijks tot goed opgezette aanvallen leidde. Jong Feyenoord beperkte zich in de beginfase van de wedstrijd slechts tot verdedigen en deed dat onder leiding van de sterk spelende Léonard naar behoren.Middels een van de spaarzame uitbraken was het Jong Feyenoord dat tegen de verhoudingen toch op voorsprong kwam. Na ruim een halfuur spelen belandde Sammuel op weg naar het doel in een potje vrij worstelen met Vurnon Anita. Reden voor de prima fluitende scheidsrechter Diks om een vrije trap toe te kennen aan de bezoekers. Frank de Haan nam plaats achter de bal op een meter of achttien van het doel, en krulde de bal over de muur en achter doelman Kenneth Vermeer: 0-1.Vanaf dat moment leek de wedstrijd voorzichtig in de richting van Feyenoord te kantelen. De ploeg van Arnold Scholten leek zich na de 0-1 pas te beseffen dat er wat te halen viel in de Arena, wat zich vertaalde in prima combinaties en enkele goede mogelijkheden. Zo kreeg Richard Blonk op slag van rust de mogelijkheid het kunstje van De Haan de evenaren, toen Feyenoord een vrije trap kreeg op 25 meter van het vijandelijk doel. Zijn inzet ging echter rakelings naast.Na bijna een uur spelen was het Stein Huysegems die aan de basis van de 0-2 stond. De Belg speelde zichzelf knap vrij en kon vanaf zestien meter uithalen. Zijn schot werd niet goed weggewerkt door Vermeer, waarna De Haan het meest attent was en de Ajax-doelman voor de tweede keer kon verschalken.Waar Jong Ajax niet veel verder kwam dan schoten uit de tweede lijn, begon de ploeg van Arnold Scholten naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter veldspel te etaleren. De snelle voerhoede van de Rotterdammers zorgde daarbij constant voor gevaar. Zo kon Tim Vincken, die eerder dit seizoen nog uitblinker was bij het eerste in de wedstrijd tegen Ajax, na zeventig minuten spelen doorbreken op de rechterflank. De voorzet was prima, maar Stein Huysegems wist met zijn kopbal geen doel te treffen.Opstelling Jong Feyenoord:
Mulder; J. Buijs, Derijck, Léonard, Hammouti; Abubakari, Blonk, De Haan (65’ Van Leeuwen) Vincken, Sammuel (71’ Schet), Huysegems

Scheidsrechter: Diks

Geel: Manucharyan, Anita