Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

AANVULLENDE INFORMATIE RONDOM AZ-FEYENOORD

Omdat het zondag de eerste keer is dat AZ in het nieuwe stadion geconfronteerd wordt met een uitverkocht bezoekersvak in combinatie met een vrij-vervoersregeling hebben AZ, Feyenoord en de Gemeente Alkmaar enkele aanvullende afspraken gemaakt om de aan- en afvoer van Feyenoord-supporters in goede banen te leiden. Dit in verband met een beperkt aantal parkeerplaatsen dat voor Feyenoord-supporters beschikbaar is.

Uit reacties van supporters is gebleken dat de regeling niet bij iedereen even duidelijk is. Daarom nog wat aanvullende informatie:

  • Vanaf 10.15 uur kunnen Feyenoord-supporters zich melden op een parkeerplaats van Rijkswaterstaat, nabij Bob's Party Place in Uitgeest. Supporters die met minimaal drie personen (en liever en beter nog: vier) in een auto reizen, ontvangen op de parkeerplaats een parkeerkaart. De reisafstand tussen Uitgeest en het DSB stadion bedraagt ongeveer 20 minuten. De parkeerplaats is vanaf 10.45 uur geopend, het stadion gaat open om 11.00 uur.
  • Alleen voertuigen met minimaal drie personen, allen in bezit van een uitkaart en omwisselbiljet en mét parkeerkaart, hebben toegang tot de parkeerplaats bij het DSB stadion. Supporters die met minder dan drie personen reizen kunnen hun auto achterlaten en met mede-supporters meereizen naar het stadion.
  • Supporters die op een andere wijze bij het stadion arriveren krijgen geen toegang tot de parkeerplaats. Alleen via de parkeerplaats kan toegang worden verkregen tot het bezoekersvak.
  • Het omwisselen van de gekochte voucher voor een stadionkaart geschiedt voor de ingang van het bezoekersvak, alwaar ook de scanprocedure zal plaats vinden.

AZ, Feyenoord en de Gemeente Alkmaar beseffen dat Feyenoord-supporters die deze wedstrijd bezoeken door deze regeling enige overlast ondervinden, maar hopen en rekenen op alle medewerking.