Fanshop
Fanshop

FEYENOORDERS LOPEN FORTIS MARATHON ROTTERDAM

Op 15 april staat de 27e editie van de Fortis Marathon in Rotterdam op het programma. Met bijna twintigduizend deelnemers en 900.000 toeschouwers is de Fortis Marathon een van de grootste marathons van Europa. Start en finish zijn traditiegetrouw op de Coolsingel in hartje Rotterdam, waar om 11.00 uur onder luid kanongebulder de deelnemers van start gaan voor ruim 42 kilometer hardlopen.
Fortis is sinds 1996 hoofdsponsor van de Marathon van Rotterdam en sinds het seizoen 2004/2005 hoofdsponsor van Feyenoord. De club mag dus niet ontbreken, tijdens dit grootscheepse hardloopevenement. Vandaar dat voor Feyenoord een speciaal team zal deelnemen aan de Fortis Marathon en de Fortis Relay Run (estafetteloop). Het Feyenoord Team bestaat naast leden van de Business Club, onder meer uit een aantal oud-spelers, zoals Michel Valke, Kees van Wonderen en Gaston Taument. Ook financieel directeur Onno Jacobs loopt mee. De Feyenoorders hebben als doel om met de loop geld op te halen voor de bouw van een nieuw Ronald McDonald Huis, naast het Erasmus MC Sophia in Rotterdam. Het Erasmus MC Sophia is sinds augustus 2003 partner van Feyenoord. Een van de onderdelen van de samenwerking is de jaarlijkse Sophia Dag.

Het nieuwe Ronald McDonaldhuis krijgt, net zoals de overige Ronald McDonaldhuizen in Nederland, geen overheidssteun en is dus volledig afhankelijk van giften en donaties. De totale kosten voor de realisatie van het nieuwe Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam zijn geraamd op vijf miljoen euro. Het Feyenoord Team steunt de nieuwbouw en toont op deze wijze haar maatschappelijke betrokkenheid.

Het goede doel zal ook bij de komende editie van de Fortis Marathon weer een grote rol spelen. Middels de Fortis Charity Challenge krijgen vier goede doelen de mogelijkheid om fondsen te werven. Naast het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, kan er ook gelopen worden voor Artsen zonder Grenzen, het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds en Fonds Gehandicaptensport. Fortis stelt voor elk goed doel afzonderlijk een donatie in het vooruitzicht. Deze donatie is afhankelijk van het totale geldbedrag dat het goede doel heeft ingezameld.

Steun het Feyenoord Team!
Wilt u een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam en het Feyenoord Team steunen? Iedere bijdrage is van harte welkom. Neem dan nu contact op met Peter Lansaat via pla@feyenoord.nl.

Sponsors Feyenoord Team
Fortis
Havenbedrijf Rotterdam
Price Waterhouse Coopers
Wittekamp & Broos
Elmarc BV
Breijer Holding
Martens Aannemersbedrijf
Schipper Noordam Advocaten
Serromah Shipping BV
Mourik Services BV
AKD Prinsen Van Wijmen