Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

THEO LUCIUS ONTBREEKT TEGEN AZ

Theo Lucius zal definitief niet meereizen naar Alkmaar voor de wedstrijd tegen AZ. De middenvelder heeft nog te veel last van een hamstringblessure. Daar staat tegenover dat Alfred Schreuder wel weer fit genoeg is om te spelen. Hij miste de afgelopen twee wedstrijden met een liesblessure.
Erwin Koeman noemt de blessure van Lucius ‘een fikse aderlating voor het team’. De klachten van Lucius komen overeen met zijn klachten voor de winterstop. Toen stelde Koeman hem toch op. Maar nadat de middenvelder zich moest laten vervangen in de wedstrijd tegen Roda JC, is de situatie nog iets slechter dan in de eerste seizoenshelft. Koeman: ‘Het is te risicovol om hem te laten spelen. We willen voorkomen dat het de komende weken nog erger wordt.’

Morgen (zaterdag) vertrekt de selectie al naar Alkmaar voor een kort trainingskamp. Koeman hoopt dan over achttien spelers te beschikken, alleen is Philippe Léonard nog een twijfelgeval. Karim Saidi en Sebastián Pardo zijn weer fit, alleen missen zij nog wedstrijdritme.