FEYENOORD B1 WINT HOOGSTAAND DUEL MET PSV: 1-0

De B1 van Feyenoord heeft zaterdag goede zaken gedaan in de titelstrijd met Heerenveen. Op eigen veld werd in een tactisch steekspel PSV met 1-0 verslagen. Michael Janotta besliste de wedstrijd in de tweede helft uit een vrije trap. De A-junioren hebben een vrij weekend en spelen volgende week tegen RKC Waalwijk. De C’tjes komen zondag in actie.
Vooraf wist trainer Cor Adriaanse al dat de wedstrijd tegen PSV een goed leermoment zou zijn voor zijn talentvolle groep. ‘Het liefst speel ik elke week zulke wedstrijden. Over het hele veld 1 op 1 en elkaar niet de ruimte geven om op te bouwen.’

De clash tussen de twee jeugdteams kenmerkte zich door het hoge niveau. De ploegen wilden niet voor elkaar onder doen en vochten voor elke meter. Het leverde kansen op voor beide partijen. Kostas Lamprou onderscheidde zich door twee Eindhovense inzetten ongedaan te maken. De Griekse keeper verkeert in een goede vorm en kreeg tegen de Brabanders de kans zijn kwaliteiten te tonen. Aan de overkant kreeg ook Feyenoord kansen, maar treffers leverden die in de eerste helft nog niet op.

Een kwartier na rust kreeg de B1 van Feyenoord een vrije trap op een interessante plek. Michael Janotta is bij de Rotterdammers de man die dan achter de bal gaat staan. De Poolse middenvelder krulde de bal onhoudbaar voor de keeper in het doel van PSV: 1-0. ‘Hij is onze specialist’, lichtte zijn trainer toe. ‘Op zo’n moment zie je dat de individuele training zich uitbetaald.’

Het was het signaal voor de bezoekers om alles op alles te zetten voor minimaal een punt. Feyenoord’s defensieve blok (Bruma/Schenkeveld) hield stand, zodat de punten in Rotterdam bleven. Met nog vier wedstrijden voor de boeg behoudt Feyenoord een punt voorsprong op achtervolger sc Heerenveen B1.

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Eekman, Bruma, Schenkeveld, Nelom; Van Haaren, Fer, Janotta; Van la Parra (63' Leerdam), Isoufi (69' Cabral), Pedro