Fanshop
Fanshop

C-JUNIOREN HEBBEN GEEN PROBLEMEN MET EXCELSIOR

Feyenoord C1 speelde zondag volgens trainer Jean-Paul van Gastel de eerste helft tegen Excelsior ‘als een ware kampioen’. Bij rust was de stand al 4-0, in de tweede helft prikten de jonge Feyenoorders er nog eentje bij: 5-0. De doelpunten werden gemaakt door Nygel Velder, Anthony Velder, Stefan de Vrij, Kevin Wijmer (foto) en invaller Andre Ntambue.

Omdat de concurrentie zaterdag geen steek had laten vallen moest Feyenoord zondag winnen van de stadsgenoot. Het liefst met ruime cijfers, want de spanning bovenin de ranglijst is groot. Op Varkenoord schoten de rood-witten uit de startblokken en kwamen via Nygel Velder op voorsprong. De 2-0 kwam van de voeten van zijn broer Anthony, die een steekbal van Tim Schoonheijm promoveerde tot doelpunt.

Middenvelder De Vrij zorgde koppend voor de derde treffer. Uit een corner vergrootte de thuisploeg nog voor de thee de marge op vier. Kevin Wijmer was attent op het moment dat de Kralingers de bal niet uit hun vijf meter-gebied kregen: 4-0. Na de helftwisseling daalde het tempo van de wedstrijd. De buit was binnen en de verslagen tegenstander gaf geen krimp meer. Dankzij een bevlieging van Ntambue was er nog een doelpunt te zien op het zonnige sportcomplex, wat de eindstand op 5-0 bracht.

Door de winst op Excelsior blijft de C1 koploper in een spannende competitie. Volgende week zondag reizen de Rotterdammers af naar RBC Roosendaal.

Opstelling Feyenoord C1: Kortsmit; Martins Indi (36’ Latuheru), Kruithof, Wijmer, Dos Santos Lopes; De Vrij, N. Velder, Jansen (36’ Van den Engel); Da Silva Cruz (36’ Ntambue), Schoonheim, A. Velder