Fanshop
Fanshop

HUYSEGEMS OPNIEUW BELANGRIJK VOOR JONG FEYENOORD

Jong Feyenoord heeft maandagavond goede zaken gedaan. Dankzij twee treffers van de ijverige Stein Huysegems versloegen de beloften Jong RKC. Omdat de directe concurrenten Jong Heracles, Jong Vitesse en Jong NEC allemaal punten verspeelden, heeft het team van Arnold Scholten weer wat meer lucht gekregen in de strijd tegen degradatie.
Arnold Scholten had met Sherif Ekramy, Pieter Collen, Karim Saidi, Alfred Schreuder, Tim Vincken en Huysegems maandagavond een half dozijn eerste elftalspelers tot zijn beschikking. Maar ook RKC-trainer John Feskens kon rekenen op flink wat ervaring in zijn selectie: Dustley Mulder, Tim Bakens, Ivan Vicelich, Robert Fuchs, Tim Janssen en Martijn Reuser waren door coach Mark Wotte naar Varkenoord gestuurd. Wat dat betreft waren de ploegen dus in evenwicht, maar als het aankwam op fysiek dan was Feyenoord duidelijk de mindere. De Waalwijkers hadden een flink aantal spelers van tegen de twee meter en Feyenoords technisch begaafde maar qua lengte beperkte aanvallers staken er schril tegen af.

Dat de Brabanders na een kwartier de leiding namen, had evenwel niks met fysieke verschillen te maken maar gewoon met slecht uitverdedigen van Karim Saidi. In plaats van een bal op de rand van de zestien weg te poetsen, schoof de Tunesiër de bal in de voeten van Kage. Die vond vervolgens Reuser op de rechterflank. De eenmalig international had op zijn beurt een prima voorzet in huis die Kevin Vink alleen nog maar hoefde binnen te lopen.

Het team van Scholten liet zich door de snelle achterstand niet uit het veld slaan, maar had wel geluk dat RKC niet scherper was in de afronding. Want er waren nog wel een paar misverstandjes in de Rotterdamse defensie. Gelukkig viel de eerstvolgende treffer echter aan de overzijde. Na 37 minuten lanceerde de goed en fel spelende Abubakari Tim Vincken. De rechtsbuiten liet een prachtige voorzet los over zeker veertig meter, die door Stein Huysegems prima werd gecontroleerd. De Belg kapte vervolgens zijn directe tegenstander uit en schoot de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. RKC drong aan maar wist Ekramy zelden echt te verontrusten, terwijl Jong Feyenoord er af en toe gevaarlijk uitkwam. De winnende treffer dankten de Rotterdammers echter aan een geweldige blunder in de Waalwijkse defensie, waardoor Stein Huysegems op de rand van het strafschopgebied plots in balbezit kwam. De Belg aarzelde geen moment en schoot koel de 2-1 binnen. RKC stuurde daarop Tim Bakens naar het front, maar mede dankzij de kopkracht van Jordy Buijs bleef Feyenoord overeind en kon de tweede achtereenvolgende zege worden bijgeschreven.JONG FEYENOORD – JONG RKC 2-1 (1-1)
Scoreverloop:
0-1 Vink (13’)
1-1 Huysegems (37’)
2-1 Huysegems (71’)

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Abubakari, Reuser

Opstellingen:
JONG FEYENOORD
Ekramy; Collen, Buijs, Saidi (Hammouti, 46), Anes Ribeiro; Blonk, Schreuder (De Haan, 71), Abubakari; Vincken, Sardar en Huysegems

JONG RKC
Kevelaerts; Mulder (Varela, 78), Bakens, Ronsard Lukeba, Khandan; Kage (Van Assouw, 78), Vicelich, Reuser, Fuchs; Janssen en Vink