Fanshop
Fanshop

BUIJS EN DERIJCK HEROPENEN HAL SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

Vriendelijk en functioneel moest de entreehal van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam worden. Met een nieuw informatiecentrum, nieuwe banken, een theater en een minibibliotheek is aan die wens volledig voldaan. Vanmiddag (woensdag) was de officiële opening, met een speciale rol voor Feyenoorders Danny Buijs en Timothy Derijck.
Het thema van de nieuwe hal is ‘de oevers van de Rotte’, naar een oud kinderliedje. Het thema is doorgevoerd in de blauwe banken, de speeltoestellen met namen als ‘kikkers in de sloot’ en ‘bellenblazen met vissen’ en niet te vergeten een podium waar luchtbellen in het decor zijn verwerkt. De verbouwing is gefinancierd met een collecte onder Feyenoord-supporters tijdens de jaarlijkse Sophia Dag in 2005. ‘Daarom willen we graag iedereen die heeft gecollecteerd of geld heeft gegeven, graag hartelijk bedanken’, zegt Ruud Bruggeman van het Sophia.Op het podium van het nieuwe theater vindt de heropening van de entreehal plaats. Voor het oog van enkele tientallen kinderen handelt de presentator van ziekenhuiszender Sophia TV, samen met actrice Carolien Spoor uit Goede Tijden Slechte Tijden, het officiële gedeelte af. Hierin is ook een rol weggelegd voor Danny Buijs en Timothy Derijck. De twee mogen aan het eind van de plechtigheid een groot beeld van een zeepaard naar binnen dragen, dat net naast het podium zijn definitieve plek vindt.

De twee Feyenoorders doen hun werk naar behoren en krijgen als dank een grote bos bloemen en een hartelijk applaus van de aanwezigen. Buijs: ‘Als je als kind hier dagelijks in het ziekenhuis leeft, ben je heel blij met wat afleiding. Daarom is het goed dat deze hal is opgeknapt.’ Derijck: ‘Voor ons is het een kleine moeite om mee te helpen tijdens deze opening. Als je ziet hoe blij de kinderen daarmee zijn, geeft dat een goed gevoel.’