Fanshop
Fanshop

VIJFTIGSTE VERJAARDAG TOTO GEVIERD IN DE KUIP

De Toto bestaat vijftig jaar en dat werd gevierd voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord tegen Willem II. Liefst vijftigduizend mensen konden zondag gratis een Totoformulier invullen ter waarde van één euro en hier werd gretig gebruik van gemaakt. Een halfuur voor de aftrap deden ook voormalig Feyenoord-spelers Ben Wijnstekers en Henk Fräser hun voorspelling.
Op de bovenste verdieping van het Maasgebouw vulden Wijnstekers en Fräser tegelijkertijd hun voorspelling in op een groen bord. Beide Feyenoorders hadden dezelfde einduitslag in gedachte, namelijk 4-1 in het voordeel van de Rotterdammers. Fräser bleek iets rapper met het invullen, wat Wijnstekers deed besluiten zijn uitslag te veranderen in 4-2.

Sinds een jaar is het mogelijk om bij thuiswedstrijden van Feyenoord de uitslag te voorspellen in De Kuip, wat daarmee het grootste Toto-verkooppunt van Nederland is. De Toto heeft de afgelopen vijftig jaar ruim 170 miljoen euro aan de sport afgedragen. Het merendeel hiervan ging naar de KNVB en voetbalverenigingen.