FEYENOORD C1 OVERKLAST RBC: 0-4

De C1 van Feyenoord heeft zondag geen fout gemaakt in de titelstrijd en RBC Roosendaal C1 met grote cijfers aan de kant gezet: 0-4. Tim Schoonheijm (foto) maakte er twee, de andere treffers kwamen van Ariel da Cruz Silva en Stefan de Vrij. Door de zege blijft Feyenoord koploper.
Omdat de concurrenten RKC en PSV zaterdag met minimaal verschil hun wedstrijden hadden gewonnen, was winst zondag vereist voor Feyenoord om de koppositie te behouden. Nog geen zes minuten na het beginsignaal zorgde Da Cruz Silva met het hoofd voor 0-1. Dat de voorsprong voor rust niet verder werd uitgebouwd, weet trainer Jean-Paul van Gastel aan alertheid. ‘Vooral achterin waren we vaak niet alert genoeg. RBC werd niet gevaarlijk maar omdat we achterin niet scherp genoeg waren bleef de dreiging voor de gelijkmaker aanwezig.’

In de tweede helft liep de Feyenoord-machine op volle toeren. Met verzorgd positiespel speelden de bezoekers de Brabantse gastheren stuk. Uit een corner van Nygel Velder zorgde Stefan de Vrij uit een scrimmage voor 0-2. Aanvaller Schoonheijm maakte de derde van de middag, op aangeven van Da Cruz Silva.

De Rotterdammers hadden het mooiste doelpunt voor het einde van de wedstrijd bewaard. Na een goed opgebouwde aanval, waarin de bal over veel schijven bij Schoonheijm terecht was gekomen, schoot de aanvaller opnieuw raak: 0-4.

Opstelling Feyenoord C1: Konijnenburg ; Martins Indi, Kruithof, Wijmer (50’ Ntambue), Dos Santos Lopes; De Vrij (50’ Latuheru), N. Velder, Jansen; Da Silva Cruz (48’ Van den Engel), Schoonheim, A. Velder