Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

VERPLICHTE BUSCOMBI NAAR HERACLES-FEYENOORD

Net als vorig seizoen hebben de lokale autoriteiten in Almelo bepaald dat Feyenoord-supporters op zondag 15 april alleen met verplicht busvervoer de wedstrijd tegen Heracles Almelo kunnen bezoeken. Als voornaamste argument wordt genoemd dat bij en rond het stadion geen mogelijkheid is om de voertuigen van vijfhonderd Feyenoord-supporters een goede plaats te geven. Verder vreest men in Almelo problemen met een deel van de eigen aanhang, die wellicht de confrontatie met Feyenoord-supporters zou willen zoeken.
Feyenoord heeft al tijdens het voorgesprek aangegeven verrast te zijn door het besluit en had dit seizoen op een versoepeling van de regeling gerekend. De argumenten die door ‘Almelo’ werden aangedragen werden door Feyenoord nauwelijks als relevant gezien. Toch heeft Feyenoord – weliswaar onder protest – besloten medewerking te verlenen aan de organisatie van deze wedstrijd. Wel zal Feyenoord aanvullend een en ander per brief aankaarten bij de burgemeester van Almelo.

Om het combi-leed enigszins te verzachten biedt Feyenoord supporters weer de mogelijkheid om op te stappen bij de Makro in Hengelo, dezelfde opstapplaats die onlangs ook bij FC Twente-Feyenoord werd gebruikt. Vandaar is het slechts een kwartiertje met de bus naar het stadion van Heracles Almelo.