DOELPUNT VELDER KAN ONDER 15 NIET REDDEN

De Feyenoord-spitsen Shabir Isoufi en Nygel Velder zijn er dinsdag niet in geslaagd Nederland Onder 15 naar de winst te schieten tegen Schalke 04. De C’tjes speelden met Oranje een oefenduel tegen de Duitse profclub en gingen met 3-1 onderuit. Velder zorgde in de eerste helft nog wel voor de voorsprong.
De openingstreffer van Nygel Velder was een cadeautje van de Duitse tegenstander, die de bal recht in zijn voeten speelden. In een slit second bedacht de flankaanvaller van Feyenoord C1 dat een lob de beste optie was. De keeper van de Duitse volksclub was kansloos op de stijlvolle inzet: 0-1.

Via onder meer twee benutte strafschoppen boog de thuisploeg de voorsprong van Oranje in de tweede helft om, waardoor de ontmoeting voor de Nederlandse junioren in Gelsenkirchen met 3-1 verloren ging.

Opstelling Onder 15: Klaas Kleiker (FC Groningen); Ruben Ligeon (Ajax), Maikel Verkoelen (PSV), Dico Koppers (Ajax), Robert Oepkes (FC Utrecht); Marco van Ginkel (Vitesse/AGOVV), Shabir Isoufi (Feyenoord), Guido Moelee (AZ); Christian Gandu (FC Utrecht), Cerilio Cijntje (Ajax), Nygel Velder (Feyenoord).

Wissels Onder 15: 51. Patrick ter Mate (Vitesse/AGOVV) voor Klaas Kleiker, 51. Ryan Bouwmeester (Vitesse/AGOVV) voor Robert Oepkes, 41. Peter van Ooyen (PSV) voor Marco van Ginkel, 51. Gianluca Caria (FC Emmen) voor Christian Gandu, 51. Nadir Ciftci (ADO Den Haag) voor Cerilio Cijntje. 41. Oguzhan Ozyakup (AZ) voor Nygel Velder.

Bron: KNVB.nl