Fanshop
Fanshop

ORANJE ONDER 17 KLASSE BETER DAN WIT-RUSLAND: 5-0

Oranje onder 17 heeft donderdag op het EK-kwalificatietoernooi de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland met 5-0 verslagen. In de basisopstelling stonden de Feyenoord-junioren Miquel Nelom, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer, die in de rust werd gewisseld. Fer maakte de tweede treffer namens Oranje. Luis Pedro kwam in de tweede helft de aanval versterken. Door de zege is het EK dichtbij voor het team van KNVB-coach Albert Stuivenberg.
Na een snelle openingstreffer van Narsingh zorgde Fer, middenvelder van Feyenoord B1, via een diagonaal schot voor 2-0. De Wit-Russen werden weggespeeld en keken halverwege de wedstrijd tegen een 5-0 achterstand aan. ‘Gallery play’ noemde trainer Stuivenberg het spel van de ontketenende Nederlanders. Na de thee liet Oranje de teugels vieren en bereikte het ongeschonden en zonder kaarten de eindstreep.

Na de eerdere zege op Wales (1-0) heeft Oranje zondag tegen Turkije aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap.

Opstelling Oranje onder 17: Sergio Padt; Anthony Bentem, Timothy van der Meulen, Patrick van Aanholt, Miquel Nelom; Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Leroy Fer (41. Marko Matic); Nacer Barazite, Genero Zeefuik (62’ Kevin Cameron), Luciano Narsingh (53’ Luis Pedro).

Bron: KNVB