JONG ORANJE GELIJK TEGEN STUGGE TSJECHEN: 1-1

Het Jong Oranje van coach Foppe de Haan is vrijdag op een 1-1 gelijkspel blijven steken tegen Tsjechië. Ron Vlaar droeg voor het eerst de aanvoerdersband voor Jong Oranje, Royston Drenthe stond ook in het basiselftal maar bleef na rust in de kleedkamer achter. Oud-Feyenoorders Gianni Zuiverloon en Evander Sno kwamen vrijdag eveneens in actie. Namens Nederland scoorde Rigters.
Jong Oranje was vrijdag de bovenliggende partij maar wist dit niet in de score uit te drukken. ‘Op basis van ons samenspel hadden we deze wedstrijd met 3-1 of 4-1 moeten winnen’, zei De Haan na afloop. Jirsák had Jong Tsjechië in de eerste helft op voorsprong gezet. Rigters bracht Oranje na de thee langszij.

Kansen kwamen er daarna in de personen van Bakkal, Sno, Aissati en Janssen nog voldoende voor de overwinning. Doelpunten leverden die echter niet op. Jong Oranje ontmoet de Tsjechen komende zomer opnieuw op het EK.

Opstelling Jong Oranje: Boy Waterman; Gianni Zuiverloon, Ryan Donk (46’ Arnold Kruiswijk), Ron Vlaar, Royston Drenthe (46’ Calvin Jong-a-Pin); Evander Sno, Hedwiges Maduro (46’Jeremain Lens), Ismaïl Aissati; Roy Beerens, Maceo Rigters (68’ Tim Janssen), Otman Bakkal