Fanshop
Fanshop

FRÄSER EN SCHOLTEN ZIEN MIXTEAM WINNEN

Feyenoord heeft zaterdag met een mix van Beloften, A-junioren en spelers uit de B1 een oefenwedstrijd gespeeld tegen leeftijdsgenoten van het Zweedse Landskrona BoIS. De wedstrijd eindigde na een 3-0 ruststand in een 3-2 overwinning voor de Rotterdammers. Timon van Leeuwen (foto) maakte twee doelpunten, de andere treffer kwam van Rico Kogeldans.
Omdat Oranje onder 19 en Onder 17 momenteel internationale wedstrijden spelen, waren veel A- en B-junioren zaterdag niet aanwezig op Varkenoord. De trainers Henk Fräser en Arnold Scholten gebruikten de vrije zaterdag om met een gecombineerd elftal van verschillende teams speelritme op te doen.

In de eerste helft speelde de thuisploeg opvallend soepel samen. Voor een elftal dat nog nooit eerder met elkaar op het veld had gestaan was het positiespel indrukwekkend te noemen. De ruststand van 3-0 was dan ook niet verrassend. Van Leeuwen opende de score, Kogeldans stond daarna op de juiste plek om de score te verdubbelen en via opnieuw Van Leeuwen was Feyenoords derde van de middag een feit.

De technische staf bracht na de rust vier fitte krachten in het veld, waarvan drie jongens uit de B1. Dat de ploeg meer moeite kreeg met de Scandinavische opponent was een logisch gevolg van de wisselingen in het veld. Landskrona kwam vlak voor tijd zelfs terug tot 3-2, maar had te weinig tijd om de gelijkmaker te forceren.

’Een nuttige wedstrijd’ noemde Fräser het oefenduel met de fysiek sterke Zweden. Volgende week ontvangt sc Heerenveen op Skoatterwald Feyenoord A1 in competitieverband. De volgende wedstrijd van Jong Feyenoord staat voor 2 april gepland. Jong Willem II is dan de tegenstander in Tilburg.

Opstelling Feyenoord mixelftal Jong Feyenoord/A1/B1:
Doedee; Van Stee, Barends, Nieveld (46' Schenkeveld), Anes Ribeiro; De Haan, Kobussen (46' Van Haaren), Van Leeuwen (46' Wattamaleo); Sardar (75' Hagary), Kogeldans, Watamaleo (46' Leerdam)


FEYENOORD B-JUNIOREN SUCCESVOL IN TURKIJE

B1-trainer Cor Adriaanse is dit weekend samen met Stanley Brard in Turkije aanwezig om de verrichtingen van zijn spelers te volgen bij Oranje onder 17. Nederland won de eerste twee duels en heeft zondag aan een punt tegen Turkije genoeg om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Volgende week spelen de B-junioren een uitwedstrijd bij FC Twente.

Voor de C-junioren was dit weekend ook geen competitiewedstrijd gepland. Trainer Jean-Paul van Gastel gebruikte de vrije week om een aantal testspelers in actie te zien. Volgend weekend komen de C’tjes in actie op het tweedaagse Nike Toernooi.