Fanshop
Fanshop

TURKIJE SLIMMER DAN ORANJE ONDER 19

Nederland en Turkije onder 19 deden woensdag weinig voor elkaar onder, maar de Turken gingen er met de winst vandoor: 1-0. Jordy Buijs, Mitchell Schet en Diego Biseswar speelden mee in het oefenduel.
Schet maakte in Antalya een goede invalbeurt en leek vlak voor tijd bij een 0-0 stand een strafschop af te dwingen. De scheidsrechter zag in het duel geen overtreding van de Turkse speler en liet het spel doorgaan.

Toen zich aan de overkant een identieke situatie voordeed, ging de Turkse speler gewillig naar de grond. Het leverde het thuisland een late strafschop op, die feilloos benut werd.

De wedstrijd was voor de ploeg van KNVB-coach Wim van Zwam een laatste testcase voor het EK-kwalificatietoernooi, dat in mei in Engeland plaatsvindt. Daar moet Onder 19 met Tsjechië, Rusland en het gastland uitmaken wie naar de eindronde in Oostenrijk mag.


Opstelling Oranje onder 19: Verhoeff; Hiariej, Van der Wiel (69’ Marcellis), Buijs, Pieters (78’ Supusepa); Anita (69’ Vorthoren), Sarpong, Shayesteh (46’ Vormer); Biseswar (78’ Schet), Brouwer, Bloemendaal (46’ Gorter).