Fanshop
Fanshop

KOLKKA VERLIEST BIJ AZERBEIDZJAN

Joonas Kolkka heeft woensdagavond met Finland een nederlaag geleden op bezoek bij Azerbeidzjan: 1-0. De aanvaller van Feyenoord speelde 85 minuten mee met zijn thuisland. Imamaliev maakte vlak voor de wissel van Kolkka de winnende treffer. Voor Finland was dit de eerste verliespartij in zes EK-kwalificatiewedstrijden.
Oud-Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst was woensdagavond in Slovenie de gevierde man bij het Nederlands elftal. De verdediger, die voor dit duel op moest draven als linkermiddenvelder, zorgde in de slotfase voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De overwinning bezorgde Oranje de koppositie in de groep. Dirk Kuyt speelde de hele wedstrijd mee bij het team van bondscoach Van Basten.

Angelos Charisteas kwam woensdag niet in actie voor Griekenland. De Europees kampioen won op Malta met 0-1, door een doelpunt van aanvoerder Basinas. Zijn benutte penalty betekende de vierde Griekse zege in vijf Europese duels.

Het succesverhaal van voormalig Feyenoord-trainer Leo Beenhakker bij het Poolse nationale team heeft er woensdag weer een nieuw hoofdstuk bij gekregen. Door een zege op Armenië en slechte resultaten van de concurrentie is het Oost-Europese land in Groep A dichtbij kwalificatie voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland.