Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

HAVENCLINICS VAN START

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van het Rotterdams Havenbedrijf organiseren Feyenoord en het havenbedrijf twintig clinics in de regio Rotterdam, onder het motto ‘Feyenoord en de port, dat scoort!’. Woensdag vond de eerste havenclinic plaats op het sportpark van Hoekse Boys in de deelgemeente Hoek van Holland.
De clinic bestond uit drie onderdelen: ’s middags was er voor de kinderen een Feyenoord on Tour-clinic, daarna werden de jeugdtrainers onder handen genomen door Ben Wijnstekers. ’s Avonds kregen de sponsors van Hoekse Boys en SV ‘s Gravenzande een presentatie over Feyenoord en het havenbedrijf.



De Feyenoord on Tour-clinic kon op groot enthousiasme rekenen van de honderdvijftig aanwezige kinderen. Onder een stralend zonnetje genoten zij drie uur lang van een training van Ben Wijnstekers, die helemaal in het teken stond van de haven. Zo konden de jeugdige voetballers schieten op reddingsboeien en kregen zij allemaal een speciaal haven-shirt. Daarna deden ruim dertig jeugdtrainers van de twee amateurverenigingen mee aan een trainersclinic.



Ter afsluiting was er ’s avonds een speciale clinic voor de sponsors van Hoekse Boys en SV ‘s Gravenzande. Zij gingen aan de hand van enkele pittige stellingen in discussie over Feyenoord met Chris Woerts, Henk Duut en Ben Wijnstekers. Ook kregen zij een presentatie van het havenbedrijf voorgeschoteld. Hierin kwam onder meer de bijzondere band tussen Feyenoord en de haven naar voren. De avond werd aan elkaar gepraat door Peter Houtman.



In het kader van het 75-jarig bestaan organiseert het havenbedrijf het hele jaar door diverse activiteiten. Zo vindt in augustus het Port of Rotterdam Tournament plaats in De Kuip, waaraan naast Feyenoord ook Liverpool FC, Shanghai Shenhua FC en FC Porto deelnemen. In aanloop naar dat toernooi vinden de twintig havenclinics plaats, waarvan woensdag de eerste op het programma stond. .