SPANNING STIJGT BIJ B-JUNIOREN

Feyenoord B1 heeft zaterdag geen fout gemaakt in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij Twente/Heracles B1 won de ploeg van trainer Cor Adriaanse met 1-3. Louis Pedro (foto) maakte twee doelpunten, de andere Rotterdamse treffer kwam van de voet van Rajiv van la Parra. De minimale voorsprong op naaste belager Heerenveen blijft hiermee gehandhaafd. De A1 verloor met 1-0 bij Heerenveen, de C’tjes spelen dit weekend een toernooi, waar Feyenoord.nl zondag verslag van doet.
B-JUNIOREN KRAKEN BUITENSPELVAL TWENTE

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Feyenoord B1 na de overwinning van zaterdag bij Twente/Heracles B1 een voorsprong van één punt op runner up Heerenveen. Een interessant detail van de kampioensstrijd is dat Feyenoord Heerenveen in de laatste speelronde ontvangt op Varkenoord.

In het oosten van het land waaide het zaterdag stevig. In combinatie met het slechte, hobbelige veld was goed voetbal praktisch onmogelijk. De thuisploeg had gekozen voor een verdedigende tactiek waar het zwaartepunt lag op de buitenspelval. Na zeven minuten kwam de koploper uit Rotterdam op voorsprong. Jeugdinternational Miquel Nelom gooide in naar Nayib Lagouireh. De flankaanvaller passeerde zijn tegenstander en zette strak voor op Louis Pedro, die zich met die kans wel raad wist: 0-1.

Doelpunten werden er daarna niet meer gemaakt voor rust. Na de thee maakte Van la Parra al snel 0-2, na goed breed leggen van Isoufi. Drie minuten later was er succes voor Twente. Uit een vrije trap maakten zij 1-2. De Feyenoord-muur zag er bij dat doelpunt niet goed uit. Alsof er zojuist niets was gebeurd ging Feyenoord verder met het aanvalsspel. Jordy Clasie gaf in de 56ste minuut precies op het juiste moment een steekbal op de diepgaande Pedro. De spits bleef koel voor het doel van de Tukkers, en rondde af in de verre hoek: 1-3.

‘Als de eindpass vandaag beter was geweest hadden we de score verder uit kunnen bouwen’, analyseerde Adriaanse. ‘We hebben vooral na die 1-3 diverse kansen gehad op een grotere uitslag. Maar ik ben tevreden over de getoonde inzet.’

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; Eekman, Bruma, Van Haaren, Nelom; Clasie (58’ Erkelens), Fer, Isoufi; Van la Parra (73’ Da Cruz Silva), Pedro, Lagouireh (78’ De Vrij)

A1 KAN GEEN VUIST MAKEN TEGEN HEERENVEEN

De A1 van Feyenoord keek zaterdag bij sc Heerenveen al snel tegen een achterstand aan. Na acht minuten leed Georginio Wijnaldum balverlies, wat een snelle counter van Heerenveen tot gevolg had. De fysiek sterke spits van Heerenveen maakte het de centrale verdediging van Feyenoord erg moeilijk en zorgde voor een vroege voorsprong voor de Friezen. Daarna ging de wedstrijd gelijk op.

Feyenoord wist geen vuist te maken tegen de stugge thuisploeg. Uit de numerieke meerderheid, die na 70 minuten ontstond toen een Heerenveen-speler rood kreeg, wisten de Rotterdammers ook geen profijt te halen. ‘Enkele spelers gaven vandaag niet thuis’, was de reactie van trainer Henk Fräser na afloop. ‘Van iemand als Schet verwacht je iets extra’s, maar hij heeft vandaag weinig laten zien. Maar we mogen niet vergeten dat een aantal van deze spelers de afgelopen weken veel heeft gespeeld met de nationale teams.’

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is de strijd om de derde plaats erg spannend. Feyenoord heeft daarbij concurrentie van Heerenveen, PSV en Volendam. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma.

Opstelling Feyenoord A1: Mulder; Van Stee, Nieveld, Barends, Anes Ribeiro; Wijnaldum, Kobussen, K. Wattamaleo; Schet, Hagary (’80 Özcelik), R. Watamaleo