Fanshop
Fanshop

FEYENOORD C1 VERLIEST STRAFSCHOPPENSERIE IN LISSE

De C1 van Feyenoord is zondag in de halve finale van de Nike Premier Cup uitgeschakeld door Sparta. De stadsgenoot wist de meeste strafschoppen te benutten, nadat de teams in de reguliere speeltijd op 1-1 waren geëindigd. Door dit resultaat lopen de jonge Feyenoorders de Europese Nike Cup mis.
Feyenoord startte zaterdag in Lisse in een groep van vijf ploegen. Met drie C2-spelers in de gelederen, die het volgens trainer Van Gastel uitstekend deden, behaalden de Rotterdammers de eerste plaats. Voor het kwartfinaleduel van zondag werd Feyenoord gekoppeld aan FC Twente.

Tegen de Tukkers kwam Feyenoord zondag al snel op voorsprong. Een goed getimede kopbal van Stefan de Vrij betekende de 1-0. Na een fout aan Rotterdamse zijde trok Twente de stand gelijk. In de laatste minuut maakte Anthony Velder uit een vrije trap het winnende doelpunt voor Feyenoord.

Het betekende een plaats in de halve finale, waarin de C1 gekoppeld werd aan Sparta. Ook tegen de Kasteelclub kwamen de C’tjes op voorsprong. Toen Feyenoord ook de 2-0 maakte, leek een finaleplaats binnen handbereik. Die tweede treffer werd echter om onduidelijke redenen afgekeurd. Sparta maakte daarna gelijk, wat een penaltyserie tot gevolg had.

Feyenoord C1 mistte de eerste drie strafschoppen, maar door goed keeperswerk van Roy Kortsmit bleef de ploeg overeind. Omdat zijn teamgenoten ook de vijfde inzet niet binnen de palen wisten te werken ging Sparta er met de zege vandoor. Samen met FC Utrecht plaatsen zij zich voor de Europese versie van de Nike Cup.

Volgend weekend speelt de C1 opnieuw een toernooi. In Oostende treft de ploeg Bayer Leverkusen, PSV en een aantal Belgische clubs.