JONG FEYENOORD VERSPEELT DURE PUNTEN IN TILBURG

Jong Feyenoord is er niet in geslaagd het duel met directe concurrent Jong Willem II tot een goed einde te brengen. De Rotterdamse beloften verloren in Tilburg met 2-1, waardoor Willem II Feyenoord voorlopig achter zich laat op de ranglijst. Stein Huysegems zorgde zeven minuten voor tijd voor het enige doelpunt voor de ploeg van Arnold Scholten. Namens de selectie maakten ook Sherif Ekramy, Pieter Collen, Karim Saidi en Phillipe Léonard hun opwachting.

Zij konden niet voorkomen dat Feyenoord uitermate slap uit de startblokken kwam. Hoewel de belangen groot waren in het degradatieduel, leek het elftal van Scholten dat nauwelijks te beseffen in de eerste 45 minuten. Met name de verdediging stond enkele malen opzichtig te schutteren. Willem II kon daardoor al voor rust via doelpunten van Ken van Mierlo en Ronnie Reniers uitlopen naar een comfortabele voorsprong.

Een grote domper voor Feyenoord, dat na de knappe zege op Jong Ajax bijna een maand geleden zichzelf juist wat lucht had verschaft in het gevecht tegen degradatie. Maar na de recente thuisnederlaag tegen Jong FC Twente, kwam de degradatiezone weer angstwekkend dichtbij. Winst was daarom geboden in Tilburg, al leek Feyenoord zich dat pas na de thee te beseffen.

In de tweede helft probeerde Feyenoord nog krampachtig om orde op zaken te stellen, maar feitelijk was het toen al te laat. Feyenoord toonde zich na rust de betere ploeg, maar kon dat lange tijd niet omzetten in doelpunten, hoewel Huysegems wel eenmaal de paal raakte. Het duurde tot de 83e minuut voordat de ploeg van Scholten eindelijk de Tilburgse doelman kon verschalken. Na een knappe actie op de linkerflank invaller Mitchell Schet de bal voorzetten. Stein Huysegems hoefde de bal vervolgens alleen nog binnen te schieten. Het bleek slechts de eretreffer.

Trainer Arnold Scholten laakte achteraf de instelling waarmee zijn elftal de wedstrijd in Tilburg was begonnen. 'De eerste helft was heel slecht van onze kant, we hebben veel te weinig laten zien. In de tweede helft hebben we alles uit de kast getrokken. Dit is een heel dure nederlaag. We hadden tegen Willem II onze slag kunnen slaan en afstand kunnen nemen van de degradatiezone. Willem II is een directe concurrent, dan is het heel zuur dat je onnodig op deze manier verliest.'

Jong Willem II - Jong Feyenoord: 2-1

30' 1-0 Van Mierlo
45' 2-0 Reniers
83' 2-1 Huysegems

Geel: J. Buijs