A1, B1 EN C1 BOEKEN OVERWINNINGEN

De A1 heeft een gelukkige overwinning geboekt op AZ. De ploeg van trainer Henk Fräser was met name in de eerste helft de mindere, maar bleek aan één doelpunt in de tweede helft genoeg te hebben. De B1 en de C1 blijven beiden op kampioenskoers. De B1 zette grote cijfers neer tegen ADO Den Haag (4-1), de C1 deed daar nog een schepje bovenop.

De ploeg van trainer Henk Fräser had niet mogen klagen als het bij rust al tegen een ruime achterstand aankeek. De organisatie stond in principe goed, alleen liet de verdediging zich een aantal maal verrassen. Tweemaal raakte AZ de paal en tweemaal werd er een bal van de doellijn gehaald. Na rust veranderden de verhoudingen in het veld volledig. Fräser koos ervoor om zijn ploeg, mede vanwege de warmte, meer de lange bal te laten spelen en dit pakte goed uit.

Drie minuten na rust kon Schet dit al vertalen in een doelpunt. Vanaf de rechterkant speelde hij via een individuele actie twee verdedigers uit, waarna hij de bal in het doel punterde.

Volgens Fräser was een gelijkspel gezien het wedstrijdbeeld meer op zijn plaats geweest, 'maar de gelukkigste ploeg heeft vandaag gewonnen'. De overwinning kreeg extra glans, doordat de trainer maar over weinig manschappen kon beschikken. Onder meer doordat Georginio Wijnaldum de overstap naar het eerste elftal maakte en enkele spelers maandag met Jong Feyenoord meespelen, was de trainer genoodzaakt in de tweede helft een beroep te doen op enkele spelers uit de B1. Zowel Fer, Pedro als Kaj Ramsteijn speelden eerder op de dag al een wedstrijd met het team van Cor Adriaanse.

Opstelling Feyenoord A1:
Cummins; Van Stee (85' Ramsteijn), Nieveld, Özcelik, Barends; Leerdam, Kobussen, K. Wattamaleo; Schet (80' Pedro), Hagary, R. Watamaleo (75' Fer)

B1 BEHOUDT VOORSPRONG OP HEERENVEEN

De B1 heeft goede zaken gedaan tegen ADO Den Haag. Dankzij een 4-1 overwinning heeft de koploper het gat met achtervolger sc Heerenveen vergoot tot vier punten, al komt Heerenveen zondag nog in actie. Grote man was Leroy Fer, die de eerste twee doelpunten voor zijn rekening nam. Ook Luis Pedro en Lagouireh wisten tot scoren te komen.

Ondanks de het grote verschil in de stand was het spel van de B1 niet heel overtuigend. De ploeg had duidelijk moeite met de hitte en speelde daardoor een moeizame wedstrijd. Met name de eerste helft speelde het elftal vooral tegen zichzelf. Het was te danken aan een doelpunt van Fer dat de B1 toch met een voorsprong de rust inging. De actie op de rechterkant was van Luis Pedro, waarna de aanvoerder van het elftal het gat indook en af kon maken.

De tweede helft kwam Feyenoord wat meer op stoom. Het was Fer die dankzij een knap doelpunt de score even na rust kon verdubbelen, maar twintig minuten later kon ADO dankzij een foutje achterin iets terug doen. Feyenoord liet dit niet over zijn kant gaan en scoorde direct vanaf de aftrap tegen. Invaller Clasie stuurde Luis Pedro diep, die beheerst afmaakte. Lagouireh zette vijf minuten later de eindstand op het scorebord.

Dankzij de ruime overwinning kan de B1 met een gerust hart het resultaat van Heerenveen afwachten. De nummer twee van de competitie neemt het zondag op tegen Vitesse. Mocht Heerenveen winnen, dan is het verschil op de ranglijst weer één punt, beide ploegen hebben dan evenveel wedstrijden gespeeld. Volgende week gaat de B1 op bezoek bij Willem II.

Opstelling Feyenoord B1:
Lamprou; Schenkeveld, Ramsteijn (75' Erkelens), Bruma, Nelom; Van Haaren, Fer, Janotta (60' Lagouireh); Van la Parra, Isoufi (69' Clasie), Pedro

GROOTSTE OVERWINNING VAN HET SEIZOEN VOOR C1

De C1 is uit zijn slof geschoten in Venlo. De koploper haalde tegen VVV de grootste overwinning van het seizoen binnen: 0-7. Tim Schoonheijm had met vier treffers een groot aandeel in de zege. De overige doelpunten kwamen op naam van Kevin Jansen, Andre Ntambue en Anthony Velder. Wegens personele problemen deed trainer Jean-Paul van Gastel een beroep op twee spelers uit de C2.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg is het kampioenschap binnen handbereik voor de C1. De ploeg liet in Venlo zien dat het die titel verdient. Hoewel bij rust het verschil met de tegenstander al drie doelpunten was, bleef de ploeg gedisciplineerd voetballen en de spelers gunden elkaar de doelpunten. In de tweede helft resulteerde dat in nog eens vier treffers. 'We hebben gespeeld als een kampioensteam', zei Van Gastel achteraf.

De hitte en het slechte veld waren nauwelijks van invloed op het spel van Feyenoord. Aan elk doelpunt ging een goed uitgespeelde aanval vooraf. Van Gastel: 'Het was één van onze beste wedstrijden van het seizoen, we hebben echt als een team gespeeld. Het was voor mij achteraf moeilijk om nog puntjes van kritiek te vinden.'