Fanshop
Fanshop

FEYENOORDERS LOPEN VOOR HET GOEDE DOEL

Een groot gezelschap Feyenoorders heeft zondag deelgenomen aan de 27ste editie van de Fortis Marathon in Rotterdam. Onder de twintigduizend lopers van het evenement was een speciaal team aan Feyenoorders. Zij liepen zich voor het goede doel –de bouw van een nieuw Ronald McDonald Huis naast het Erasmus MC Sophia- in het zweet. Hun inspanningen waren goed voor een opbrengst van 10.300 euro. De marathon werd vanwege de warme weeromstandigheden om half drie stilgelegd, wat ook voor de Feyenoorders de nodige gevolgen had.

Jeugdtrainer Michel Valke, bezig aan zijn tiende marathon in Rotterdam en zijn twintigste in totaal, moest na 36 kilometer op verzoek van de politie stoppen. Wandelend vervolgde hij zijn weg om uiteindelijk een tijd van vier uur en vijftien minuten te klokken. ‘Maar omdat het gestaakt is, is het volgens mij niet officieel’, zei Valke, die sprak van de zwaarste marathon die hij tot dusver heeft gelopen.

Financieel directeur Onno Jacobs haalde wel het einde. Jacobs deed mee aan de Fortis Relay Run en moest de laatste 12,5 kilometer afleggen naar de Coolsingel. Hij deed dat in één uur en twintig minuten. ‘Ik heb het enigszins rustig aangedaan, omdat het zo warm was’, aldus Jacobs, die met zijn estafetteteam een tijd van vier uur en tien minuten neerzette.

Kees van Wonderen had net als Jacobs de eer te finishen op de Coolsingel, maar de ex-verdediger bereikte zijn eindbestemming niet. Van Wonderen stond te wachten op de derde estafetteloper, maar die zou als gevolg van de stillegging van de marathon nooit arriveren. ‘Kees staat daar waarschijnlijk nu nog te wachten’, zegt Valke lachend.

Het Feyenoord Team bestond verder uit leden van de Business Club en het kantoorpersoneel. Snelste van het gezelschap was Bernard Gerritsma, werkzaam bij bureau veiligheid. Hij deed er drie uur en 52 minuten over. Dat was geen record voor Gerritsma, die in het verleden wel eens onder de drie uur liep.

Sponsors Feyenoord Team:
Hoofdsponsor Fortis
Havenbedrijf Rotterdam
Price Waterhouse Coopers
Wittekamp & Broos
Elmarc BV
Breijer Holding
Martens Aannemersbedrijf
Schipper Noordam Advocaten
Serromah Shipping BV
Mourik Services BV
AKD Prinsen Van Wijmen