JONG FEYENOORD MACHTELOOS TEGEN JONG AZ

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Jong Feyenoord slechte zaken gedaan. De Rotterdammers verloren in eigen huis met 0-3 van Jong AZ. Enig lichtpuntje was de rentree van Dwight Tiendalli. Omdat ook naaste concurrenten Jong Willem II en Jong NEC verloren, blijft het team van Arnold Scholten en Henk Fräser op de een-na-laatste plaats staan
Jong Feyenoord trad Jong AZ maandagavond op Varkenoord met de beste bedoelingen tegemoet, maar kon alle voornemens na drie minuten alweer vergeten toen de gasten een voorsprong namen. Het doelpunt kwam voort uit een combinatie tussen twee gelouterde profs. Simon Cziommer legde een vrije trap prachtig op het hoofd van Molhoek, die de niet geheel vrijuitgaande Mulder passeerde. Het Alkmaarse feestje werd meegevierd door spelers als Luirink en Boukhari, waarmee het krachtsverschil tussen beide ploegen meteen in namen is uitgedrukt.

Feyenoord, waar Dwight Tiendalli na maanden blessureleed zijn rentree vierde als verdedigende middenvelder, kreeg in de eerste helft nog wel een paar kansjes dankzij de ijverige Resham Sardar. De kleine aanvaller profiteerde eerst bijna van een verkeerde terugspeelbal, kwam later centimeters tekort om een voorzet van Anes Ribeiro binnen te glijden en stond na een combinatie met Pardo en Vincken bijna aan de basis van een Rotterdamse gelijkmaker. Ook Jong AZ kreeg na slippertjes van Buijs en Collen grote kansen, maar bij die gelegenheden maakte Erwin Mulder zijn eerdere fout meer dan goed. De doelman toonde zich in 1 op 1 duels tot drie keer zeer sterk en frusteerde daarmee met name Jeremain Lens.

Simon Cziommer moest er opnieuw aan de pas komen op de marge te vergroten. De Duitser profiteerde van een Alkmaarse counter en drukte genadeloos af voor de 0-2. Het werd al snel nog erger, want vlak voor rust besliste uitgerekend Rotterdammer Nourdin Boukhari de wedstrijd. De Marokkaans international maakte dankbaar gebruik van een foutieve terugkopbal van Frank de Haan en liet Mulder voor de derde keer de droeve gang naar het net maken. Zo kwam er een 0-3 ruststand op het bord. In de tweede helft gebeurde er vervolgens weinig tot niets opzienbarends. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft de positie van Jong Feyenoord op de ranglijst zodoende zeer precair.

JONG FEYENOORD-JONG AZ 0-3 (0-3)
0-1 Molhoek (3)
0-2 Cziommer (38)
0-3 Boukhari (42)

Geel: De Haan (Jong Feyenoord), Cziommer (Jong AZ)