Fanshop
Fanshop

FEYENOORD-NEC IN TEKEN VAN SOPHIA

De wedstrijd Feyenoord tegen NEC staat zondag helemaal in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. Tijdens de laatste competitiewedstrijd in De Kuip van het lopende seizoen wordt voor de vierde keer de ‘Sophiadag’ georganiseerd. Sinds Feyenoord in 2003 de samenwerking met het Sophia is aangegaan, groeide deze dag uit tot een traditie.
Vrijwilligers van het Sophia en de Feyenoord Supportersvereniging zullen zondag een collecte houden. De opbrengst hiervan is bestemd voor de aanschaf en reparatie van apparatuur, die televisie-uitzendingen in het ziekenhuis mogelijk maken. Sophia Kinder TV en Sophia Radio hebben in het Erasmus MC Sophia een eigen radio- en televisiestudio waarin door de coördinator en ongeveer dertig vrijwilligers samen met en voor de kinderen uit het Sophia radio en televisie-uitzendingen gemaakt worden.

Om drie uur ’s middags begint er altijd een uitzending van Sophia Kinder TV. Of het nu de live-uitzending is op donderdag, de speelfilm op maandag, de live thuiswedstrijd van Feyenoord op zondag, een voorstelling in het haltheater of de herhaling van een uitzending; iedere middag is er wat te zien.

Feyenoord en het Erasmus MC Sophia zijn in 2003 een samenwerking aangegaan. Sinds die tijd bezoekt de selectie van Feyenoord jaarlijks het ziekenhuis en werken spelers in december persoonlijk mee aan de actie ‘Lichtjes voor Sophia’. Ook alle thuiswedstrijden van Feyenoord zijn live te zien in het ziekenhuis.

Vanuit NEC is er ook medewerking toegezegd aan de dag. De Nijmeegse club stelt een gesigneerd shirt ter beschikking en doelman Gábor Babos zal, net als collega Henk Timmer, gesigneerde keeperhandschoenen aanbieden.