Fanshop
Fanshop

FEYENOORD A1 GEEFT SPARTA HET NAKIJKEN: 0-3

Op bezoek bij stadsgenoot Sparta heeft Feyenoord A1 zaterdag een ruime overwinning behaald: 0-3. Ondanks dat trainer Henk Fräser maar elf fitte spelers tot zijn beschikking had, was de ploeg heer en meester. Hanne Hagary (foto), Mitchell Schet en B-junior Louis Pedro zorgden voor de doelpunten. De C1 verloor een oefenduel bij de B-junioren van amateurclub Virtus uit Zevenbergen met 1-0.

SPARTA GEEN PROBLEEM VOOR FEYENOORD A1

Omdat de A1 van Feyenoord vanwege personele problemen maar elf spelers mee kon nemen naar Sparta, moesten er vijf B-junioren overkomen om de selectie aan te vullen. De komst van de B’tjes, die vanmiddag landskampioen zijn geworden, was noodzakelijk want ze kwamen allemaal in actie.

Feyenoord begon goed aan het treffen met de Kasteelheren. Na drie minuten onderschepte Ruben Barends een bal. De linksback maakte een goede actie en bracht Hagary in kansrijke positie. De aanvaller rondde bekwaam af: 0-1. Na twintig minuten maakte Schet er 0-2 van. Als de rechtsbuiten een goede dag heeft is hij door niemand te stoppen. Zaterdag toonde hij zijn klasse meermalen, waarvan de tweede treffer een goed voorbeeld was. Uit een counter passeerde hij zijn tegenstanders alsof ze er niet stonden.

Na rust bracht Fräser drie B´tjes het veld in. Daardoor verdwenen de automatismen en werd het spel van de bezoekers iets onrustiger. Toch bleef Feyenoord de wedstrijd dicteren. Het resulteerde vlak voor tijd in de derde treffer. De snelle Pedro, die eerder op de dag de eindstand bepaalde bij de B1, tekende in de 87ste minuut voor de eindstand: 0-3. Feyenoord had toen nog tien spelers in het veld staan, omdat Clint van Stee na zijn tweede gele kaart in kon rukken.

Opstelling Feyenoord A1: Mulder; Van Stee, Nieveld (55’ Ramsteijn), Özcelik, Barends (75’ Nelom); Kobussen, Leerdam, K. Wattamaleo (55’ Fer); Schet (55’ Pedro), Hagary, R. Watamaleo (85’ Janotta)


VAN GASTEL NIET BLIJ MET C-JUNIOREN

De C1 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen de B-junioren van Virtus. Een testcase hoe de jonge Feyenoorders om zouden gaan met fysiek sterkere tegenstander. De oefening maakte trainer Jean-Paul van Gastel een stuk wijzer. ‘Een slechte vertoning. Het leek wel of de jongens vandaag geen zin hadden. Een wereld van verschil met de wedstrijd van vorige week, waarin er wel hard gewerkt werd. Smolarek en ik zijn teleurgesteld over wat de spelers vandaag hebben laten zien. Op deze wijze worden we geen kampioen.’

De titelstrijd bij de C’tjes is erg spannend. Met nog twee wedstrijden voor de boeg hebben nog vier teams kans op het kampioenschap. Koploper Feyenoord speelt nog tegen Roda JC en Willem II. Als het daarin zes punten pakt, is het kampioenschap een feit.