Fanshop
Fanshop

TWAALFDUIZEND EURO VOOR SOPHIA

Tijdens de jaarlijkse Sophia-dag is bijna twaalfduizend euro opgehaald ten bate van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Dit geld werd tijdens de wedstrijd Feyenoord tegen NEC Nijmegen gecollecteerd onder de toeschouwers, door vrijwilligers van het Sophia en de Feyenoord Supportersvereniging. Het bedrag is bestemd voor aanschaf en onderhoud van apparatuur, waarmee radio- en televisie-uitzendingen in het ziekenhuis gemaakt kunnen worden.
De hele wedstrijd tegen NEC Nijmegen stond in het teken van het Sophia. Zo was Vak G volledig bezet door kinderen uit het kinderziekenhuis en hun ouders. Voor de wedstrijd werden al enkele kinderen uit het Sophia in het zonnetje gezet. Elf van hen mochten hand in hand met de spelers van Feyenoord het veld oplopen. Tien anderen vormden een haag van vlaggen, waarlangs de spelers het veld betraden.

Het geld dat is opgehaald met de collecte is bestemd voor Sophia Kinder TV en Sophia Radio.

Het Erasmus MC Sophia heeft de beschikking over een eigen radio- en televisiestudio, waarin door de coördinator en ongeveer dertig vrijwilligers samen met en voor de kinderen radio en televisie-uitzendingen gemaakt worden. Om 3 uur ’s middags begint er altijd een uitzending van Sophia Kinder TV. Op donderdag is er bijvoorbeeld een live-uitzending, op maandag een speelfilm en op zondag is de thuiswedstrijd van Feyenoord live te zien.

De uitzendingen gaan over allerlei onderwerpen die nauw aansluiten bij de belevingswereld en interesses van de kinderen. Dit kan over van alles gaan, behalve hun ziekte. Kinderen kunnen actief deelnemen aan de uitzendingen, zowel voor als achter de camera, dus als presentator, cameraman/vrouw, regie-assistent of gewoon in de studio als toeschouwer.Feyenoord en het Erasmus MC Sophia zijn in 2003 een samenwerking aangegaan. Sinds die tijd bezoekt de selectie van Feyenoord jaarlijks het ziekenhuis en werken spelers in december persoonlijk mee aan de actie ‘Lichtjes voor Sophia’. Ook alle thuiswedstrijden van Feyenoord zijn live te zien in het ziekenhuis. De jaarlijkse Sophia-dag is eveneens onderdeel van de samenwerking. Deze dag werd zondag voor de vierde keer georganiseerd.