STRIJD OM PLAATS VIJF OPEN NA GELIJKSPEL: 1-1

Feyenoord heeft twee kostbare punten laten liggen in het thuisduel met NEC. Door het 1-1 gelijkspel hebben ook Roda JC en FC Groningen zich gemengd in de strijd om plaats vijf. Feyenoord heeft na de nederlaag van Heerenveen tegen AZ wel de beste papieren, maar moet als gevolg van het slechte doelsaldo volgende week winnen om als vijfde te eindigen. Tegen NEC opende Romeo Castelen na rust de score. Romano Denneboom verzorgde vier minuten later de gelijkmaker.
De helpende hand werd in de eerste helft toegestoken vanuit Alkmaar, waar AZ snel een 2-0 voorsprong op Heerenveen nam. Hulp kreeg Feyenoord ook van het Legioen, dat zich als één man achter de ploeg schaarde en elke goede actie met applaus begeleidde. Maar op het veld moest Feyenoord het echt zelf waarmaken. Met twee doelpogingen in de beginfase onderstreepte de ploeg van Mario Been dat nog maar eens.

Rutger Worm waagde na dertien minuten een afstandschot. De bal zeilde fraai richting de kruising, waar Henk Timmer met zijn vuist de poging teniet deed. Een minuut later was het weer Worm die het probeerde, maar naast kopte. Verder meldde NEC zich weinig voorin. Oud-Feyenoorder Lorenzo Davids schoot vlak voor rust nog wel over.

Feyenoord had daarvoor zijn grootste en enige kans gehad. Danny Buijs zette na 23 minuten goed voor op Pierre van Hooijdonk. De spits produceerde een onhoudbare kopbal, maar de lat stond de bevrijdende treffer in de weg.

De thuisploeg had alle moeite om kansen te creëren, maar was wel meteen levensgevaarlijk wanneer het zich voorin meldde. Dat bleek bij de kopbal van Van Hooijdonk en ook bij de tweede Rotterdamse kans na 52 minuten. Castelen zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Angelos Charisteas en rondde knap diagonaal af: 1-0.

Feyenoord zette door en kreeg via een volley van Van Hooijdonk –redding Babos- meteen weer een kans. De ban leek gebroken, maar één moment van onoplettendheid leidde de gelijkmaker in. Worm gaf voor op Denneboom, die volledig ongedekt kon inkoppen: 1-1.

De wedstrijd zakte daarin in en over de afloop ervan kon weinig zinnigs worden gezegd. NEC schoot in de persoon van Davids nog hard tegen de vuisten van Timmer, maar geen van beide ploegen maakte echt aanspraak op de drie punten. Barreto testte Timmer nog wel in de slotminuten, maar de keeper sleepte Feyenoord er doorheen.

Feyenoord – NEC 1-1

52’ 1-0 Castelen
56’ 1-1 Denneboom

Geel: Charisteas, Schreuder, Van Hooijdonk, Davids, Al-Akchaoui
Scheidsrechter: Bossen

Feyenoord: Timmer; Tiendalli, Vlaar, Schreuder (86’ Vincken), Drenthe; Buijs (63’ Derijck), Wijnaldum, De Guzman; Castelen, Charisteas (76’ Huysegems) en Van Hooijdonk.
NEC: Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Otten (45’ El-Akchaoui), Olsson; Barreto, Kivuvu, Davids, Worm (77’ Ntibazonkiza/84’ Van audenaerde); Denneboom en Beerens.