Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

KOEMAN: ‘INTENTIE OM TE WINNEN WAS ER’

Erwin Koeman prees na de wedstrijd tegen NEC Nijmegen de instelling waarmee zijn ploeg gespeeld had. ‘De intentie om te winnen was er. De strijd die de ploeg leverde was juist. Alleen op de momenten dat het er echt om ging, ontbrak het mes tussen de tanden. Wat dat betreft ligt er een brede weg tussen strijd en strijd’, zei de trainer, met gevoel voor beeldspraak.
Feyenoord kwam via een ‘fantastische goal’ van Romeo Castelen op voorsprong, maar daarna liet de ploeg zich te ver naar achteren drukken, vond Koeman. ‘We leken verlamd door de voorsprong. Dan roep je het over jezelf af dat NEC gelijk maakt.’

Feyenoord leek aanvankelijk goede zaken te doen met een gelijkspel, met het oog op de wedstrijd volgende week tegen Heerenveen. Een gelijkspel in het Abe Lenstra volstaat om de Friezen op achterstand te houden. Maar doordat Groningen en Roda JC zondag ook wonnen, kunnen beide ploegen langszij komen. Dat betekent dat Feyenoord volgende week moet winnen. Koeman: ‘De opdracht is duidelijk, het wordt de dood of de gladiolen. We staan nu vijfde, het is onze taak om die plaats vast te houden.’ De trainer gaf aan dat hij verwacht dat Theo Lucius fit zal zijn voor de wedstrijd in en tegen Heerenveen.