Fanshop
Fanshop

AMATEURPARTNERS NAAR DE KUIP

Ongeveer honderd trainers en technisch verantwoordelijken van de Feyenoord Amateurpartners hebben maandag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een kijkje in de keuken bij Feyenoord te nemen. Tussen twaalf en vier uur ’s middags kregen zij door onder meer diverse presentaties en groepsgesprekken een indruk van de jeugdopleiding en trainingswijze van Feyenoord.

Na een welkomstwoord van commercieel directeur Chris Woerts, die duidelijk maakte dat Feyenoord hecht aan een goede relatie met de amateurclubs, kregen de aanwezigen een presentatie van Stanley Brard voorgeschoteld. Het Hoofd Opleidingen vertelde over de structuur en de doelstellingen van de jeugdopleiding van Feyenoord.

Hierna konden de aanwezigen aanschuiven bij diverse jeugdtrainers van Feyenoord, om met hen dieper in te gaan op bijvoorbeeld trainingsvormen en spelersbegeleiding. Onder meer Henk Fräser, Gaston Taument, Cor Adriaanse en Michel Valke waren aanwezig om de vragen van de amateurtrainers te beantwoorden. Valke: ‘We hebben onder meer gesproken over het video-analysesysteem en over specifieke techniektraining. De reacties waren heel enthousiast, voor die trainers is het leuk om eens te kijken hoe het er bij een profclub als Feyenoord aan toe gaat.’Aan een tafel verderop zaten Jan Gösgens, volgend jaar trainer van de B2, en Gerard Rutjes, trainer van de D1. Rutjes: ‘Het was een zeer prettige discussie, de trainers wilden duidelijk veel te weten komen. Ik denk wel dat ze vandaag heel veel informatie over zich heen krijgen. Ze zullen een paar dagen nodig hebben om dat te verwerken, maar uiteindelijk zullen ze er zeker wijzer van worden.’

De dag werd afgesloten met een borrel in het Maasgebouw, waar ook Erwin Koeman en John Metgod nog even langskwamen om bij te praten met de amateurpartners. Daarvoor was een groepsfoto gemaakt op het veld van De Kuip, samen met de aanwezige selectiespelers, die alle aanwezigen na afloop mee naar huis kregen.

De aanwezige trainers waren enthousiast over de dag. ‘Ik wist vooraf niet goed wat ik precies moest verwachten, maar ik ben blij dat ik ben geweest’, zegt Erikjan Bor, trainer van de B1 van RKWIK uit Vlaardingen. ‘Het meest interessant vond ik het gesprek met Michel Valke. Hij was vroeger mijn idool en is net als ik trainer van de B1. In het gesprek heb ik op bepaalde technische vlakken bevestiging gekregen dat we met onze vereniging goed bezig zijn.’