Fanshop
Fanshop

PETER VOGELZANG EN BOUDEWIJN POELMANN TREDEN TOE TOT RAAD VAN COMMISSARISSEN

Feyenoord heeft de nieuwe, bestuurlijke structuur voltooid die de club een aantal maanden geleden heeft aangekondigd. De Raad van Commissarissen heeft vandaag de statuten getekend die de nieuwe organisatiestructuur van de club bekrachtigen en een solide basis voor de toekomst zullen vormen.
De belangrijkste kenmerken van de nieuwe structuur worden gevormd door:
- de grotere transparantie van het bestuursmodel
- de balans tussen clubcultuur en gezonde financiering
- een organisatievorm waarbinnen alle geledingen van Feyenoord vertegenwoordigd zijn.

President commissaris Gerard Kerkum benadrukte vrijdag het belang van de bestuurlijke hervorming: ”Feyenoord is met deze nieuwe structuur sterker en weerbaarder geworden. Bovendien zullen belangrijke partijen zich door de nieuwe organisatievorm, eenvoudiger en sneller bij de club betrokken voelen.”

Een van de directe uitvloeiselen van de nieuwe structuur is dat de club zal kiezen voor een driehoofdige directie. Feyenoord is inmiddels gestart met een procedure voor de werving van een algemeen directeur. Voorts zal de Raad van Commissarissen gaan bestaan uit tenminste vijf en maximaal zeven leden.

Tegelijkertijd met de afronding van de nieuwe structuur heeft de Raad van Commissarissen Peter Vogelzang (62) en Boudewijn Poelmann (58) aangesteld als commissarissen van Feyenoord NV. Peter Vogelzang, die onder meer werkzaam was als directeur Betaald Voetbal van de KNVB, zal vanuit de Raad van Commissarissen voor een periode van vijf maanden als gedelegeerd commissaris het eerste aanspreekpunt gaan vormen voor directie en commissarissen van de club. Feyenoord wil met de komst van Vogelzang bereiken dat de huidige directieleden Onno Jacobs en Chris Woerts meer aandacht kunnen besteden aan hun specifieke aandachtsgebieden.

Peter Vogelzang is momenteel lid van de Raad van Toezicht van de KNVB. Vogelzang gaat aan de slag bij Feyenoord tot 1 oktober 2007. Peter Vogelzang, die in 2004 chef de mission was van de Nederlandse Olympische Ploeg tijdens de Spelen in Athene, toonde zich verheugd met zijn tijdelijke benoeming bij Feyenoord. “Deze club heeft een geweldige uitstraling en ik kijk er naar uit om met mijn ervaring in het openbaar bestuur en in de sportwereld de toekomst van Feyenoord in de komende maanden mede vorm te geven.”

Boudewijn Poelmann is voorzitter van Novamedia en de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. (Nationale Postcodeloterij, Sponsor Loterij en BankGiro Loterij) Poelmann zal zich binnen de Raad van Commissarissen vooral bezighouden met media en marketing.