Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD C1 MIST SCHERPTE TEGEN RODA JC, WINST VOOR A1

In de strijd om het landskampioenschap heeft Feyenoord C1 zaterdag een flinke steek laten vallen. Bij Roda verloor de ploeg met 3-2. De Rotterdamse doelpunten werden gemaakt door Schoonheijm (foto) en Ariel da Cruz Silva.Daarmee zijn de kansen op de titel danig geslonken. De A1 won op eigen veld van FC Groningen, de B'tjes speelden thuis doelpuntloos gelijk tegen Heerenveen.
A1 STEMT FRÄSER TEVREDEN

Feyenoord A1 heeft FC Groningen zaterdag op eigen veld met 2-1 verslagen. Het was voor trainer Henk Fräser de laatste wedstrijd op Varkenoord in dienst van Feyenoord. De oefenmeester startte noodgedwongen met twee B-junioren in de aanval, en constateerde dat zij het team er bepaald niet zwakker op maakten. ‘Leroy Fer en Louis Pedro voegen iets toe aan je elftal. Ik heb vandaag genoten van die twee.’ De aanvallers speelden vanwege de absentie van Hanne Hagary en Mitchell Schet, die met blessures kampen.

Feyenoord kwam al na vijf minuten op voorsprong. Norichio Nieveld onderschepte en zette direct een aanval op. Via twee schijven belandde de bal bij Pedro, die na een actie de Groningse keeper passeerde: 1-0. Dertien minuten later maakte aanvoerder Glenn Kobussen er 2-0 van. Kansen voor een derde treffer waren er voldoende, maar met name de ijverige Kevin Wattamaleo ontbeerde het geluk in de afronding.

De voorsprong kwam lange tijd niet in gevaar, totdat de bezoekers een kwartier voor tijd een penalty kregen toegewezen. Erik Cummins moest het antwoord schuldig blijven op de Groningse inzet: 2-1. ‘Een slotfase met samengeknepen billen’, omschreef Fräser de laatste minuten van het spannende treffen.

Na het verlossende fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd vernam de trainer dat Heerenveen met 4-0 had gewonnen bij Excelsior. Hierdoor passeren de Friezen Feyenoord op doelsaldo, zodat de Rotterdammers nu vierde staan. Volgende week kan dat minimale verschil worden goedgemaakt, als bij De Graafschap de laatste competitiewedstrijd van het seizoen plaatsvindt. Heerenveen speelt dan een uitduel bij Ajax.

Opstelling Feyenoord A1:
Cummins; Barends, Nieveld, Özcelik, Anes Ribeiro (82' Ramsteijn); Leerdam, Kobussen, K. Wattamaleo; Pedro (71' Degeling), Fer (71' Bijlow), R. Watamaleo (73' Janotta)

FEYENOORD B1 BESLUIT SEIZOEN MET REMISE

Na de 0-2 zege in Tilburg was de titel voor de B1 vorige week al een feit. In de laatste competitieronde kwam runner up Heerenveen naar Rotterdam. De Friezen hadden de kampioen graag op een nederlaag getrakteerd, maar zover liet Feyenoord B1 het niet komen. Zonder drie belangrijke spelers die met de A1 mee moesten doen hield de ploeg van trainer Cor Adriaanse knap stand. Feyenoord was de betere ploeg, creëerde enkele goede kansen, maar wist niet te scoren. Achterin stond het goed, zodat 0-0 een logische eindstand was.

Het seizoen is voor de B’tjes nog niet ten einde. Zondag moeten vijf spelers zich melden bij Oranje. Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 2 tot en met 13 mei het EK. In het Pinksterweekend speelt Feyenoord B1 een toernooi in Varsseveld, waar naast de traditionele top 3 enkele vooraanstaande buitenlandse clubs meespelen. Daarna volgt nog de wedstrijd om de Supercup, op zaterdag 2 juni.

Opstelling Feyenoord B1:
Lamprou; Eekman, Ramsteijn, Erkelens, Nelom; Bruma (24' Clasie), Janotta (60' Cabral), Van Haaren; Van la Parra, Isoufi, Lagouireh

C-JUNIOREN LIJDEN PIJNLIJK VERLIES

Twee weken geleden zag het er naar uit dat de C1 freewheelend het kampioenschap binnen ging halen. VVV werd op een zonnige dag in Venlo met 0-7 het bos in gestuurd. De koploper uit Rotterdam maakte een week later in een vriendschappelijk duel een ongemotiveerde indruk op trainer Jean-Paul van Gastel. De voormalig Feyenoord-speler gaf toen al aan dat het in de laatste twee wedstrijden een stuk beter moest om landskampioen te worden.

Op bezoek bij Roda JC C1 werd zaterdag het slechte voorgevoel van de oefenmeester . waarheid: Feyenoord verloor met 3-2 van de Limburgers, maar eigenlijk vooral van zichzelf. ‘Tien doelrijpe kansen hebben we gehad. Kansen voor open doel gingen naast en ballen werden op de doellijn nog overgeschoten. Onvoorstelbaar’, zei Van Gastel na afloop. De eerste helft was van Feyenoord-kant bijzonder matig. De beleving was er niet, spelers konden het niet opbrengen voor elkaar te werken. De ruststand was 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de thee verdubbelde Roda de score al snel. Via Tim Schoonheim (schot) en Ariel da Cruz Silva (rebound) kwam Feyenoord toch nog op gelijke hoogte. Dat de geel-zwarte brigade toch nog langszij wist te komen, frustreerde Van Gastel. ‘Het leek er vandaag op dat sommige jongens er geen zin in hadden. Onbegrijpelijk als je ziet in welke situatie we zitten.’

Zaterdag 12 mei besluit de C1 deze voetbaljaargang, als Willem II naar Varkenoord komt. ADO Den Haag nam zaterdag de koppositie over maar heeft al een duel meer gespeeld. RKC Waalwijk staat twee punten voor op Feyenoord en is volgende week bij winst op Excelsior kampioen van Nederland. .

Opstelling Feyenoord C1:
Konijnenburg; Latuheru, Kruithof, Martins Indi (25' Dijkhuizen), Van Deelen; De Vrij, N. Velder (36' De Rooij), Jansen (55' Dijkhuizen); A. Velder (36' Ntambue), Schoonheijm, Van den Engel (20' Da Cruz Silva)