Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

WIJNALDUM REDT PUNT VOOR ONDER 17

Oranje onder 17 is het EK in België met een gelijkspel begonnen. Tegen het thuisland eindigde de ploeg van KNVB-coach Stuivenberg woensdag op 2-2. Onder de doelpuntenmakers was een Feyenoorder: Georginio Wijnaldum. De middenvelder, die zijn debuut voor Feyenoord 1 dit seizoen maakte, zette via een rake vrije trap de eindstand op het bord. Naast hem verschenen ook Leroy Fer en Kaj Ramsteijn aan de aftrap. Louis Pedro maakte in de tweede helft een invalbeurt.
In Stadion Leburton in Tubize kwamen de Nederlandse junioren al snel op achterstand. De Belg De Pauw maakte na vier minuten 1-0. Omdat de Belgische keeper een hard schot van Wijnaldum naast het doel wist te boksen, bereikten de Rode Duivels de rust met een minimale voorsprong. Vlak na de thee schoot Barazite de partijen weer op gelijke hoogte. Omdat de tegenpartij nog geen kwartier later weer op voorsprong kwam, moest Oranje een slotoffensief starten.

Pedro viel in, om de Belgische defensie nog meer onder druk te zetten. Vlak voor tijd leverde die tactiek toch nog de verdiende gelijkmaker op. Wijnaldum schoot een vrije trap via de binnenkant van de paal in het vijandelijke doel: 2-2.

Vrijdag spelen de Feyenoorders met Oranje tegen IJsland, die met 2-0 van Engeland verloren.

Opstelling Nederland: Sergio Padt; Anthony Bentem, Timothy van der Meulen, Kaj Ramsteijn (71’ Ridny Cairo), Patrick van Aanholt (68’ Luis Pedro); Georginio Wijnaldum, Marko Matic (68’ Wouter de Vogel), Leroy Fer; Nacer Barazite, Genero Zeefuik, Luciano Narsingh.