Fanshop
Fanshop

ORANJE ONDER 17 IN VORM TEGEN IJSLAND: 3-0

Oranje onder 17 heeft de tweede horde op het EK in België met succes genomen. IJsland werd vrijdagavond met 3-0 aan de kant gezet. Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Luis Pedro maakten deel uit van het succes. Door de zege pakt Oranje de koppositie in Groep B.

Blind zorgde voor rust voor 1-0, via een benutte vrije trap. Ook de tweede treffer van de avond kwam van zijn voet. Invaller Matic zorgde voor de eindstand: 3-0.

Na het eerdere gelijkspel tegen België (1-1) hebben de Nederlandse junioren nu vier punten. Evenveel als Engeland, de laatste tegenstander in de groep. Omdat het team van KNVB-coach Albert Stuivenberg beschikt over een beter doelsaldo, is een gelijkspel tegen de Britten genoeg voor de groepszege en plaatsing voor de halve finales.

De laatste groepswedstrijd wordt maandag gespeeld om 17.30 uur. Het duel is live te volgen op Eurosport.

Opstelling Nederland: Sergio Padt; Anthony Bentem, Timothy van der Meulen, Patrick van Aanholt, Ridny Cairo; Georginio Wijnaldum, Daley Blind (71’ Marko Matic), Leroy Fer; Nacer Barazite, Genero Zeefuik (68’ Pepijn Kluin), Luciano Narsingh (55’ Louis Pedro).

Bron: KNVB