Fanshop
Fanshop

LEO BEENHAKKER INTERIM-TRAINER TIJDENS PLAY-OFFS

Leo Beenhakker keert tijdelijk terug bij Feyenoord. Beenhakker zal gedurende de play-offs als interim-trainer aan de club verbonden zijn. Maandag staat Beenhakker, die in 1999 als laatste trainer kampioen werd met Feyenoord, voor het eerst voor de groep. De keuze voor de huidige bondscoach van Polen werd gemaakt na het opstellen van een profielschets. Feyenoord zocht na het opstappen van Erwin Koeman naar een trainer die gedurende zijn carrière aangetoond heeft in korte tijd een ommekeer te kunnen bewerkstelligen en daarnaast de club van binnen en van buiten kent. Beenhakker is geen kandidaat om hoofdtrainer te worden voor het aankomende seizoen. De clubleiding beraadt zich nog over de vacante trainerspositie.
De directieleden Onno Jacobs en Chris Woerts en technisch manager Peter Bosz rondden zaterdagochtend de laatste details af met Beenhakker. De 64-jarige trainer hoefde geen seconde na te denken toen Feyenoord zich meldde. ‘Dit is een “duty call” die ik niet kan weigeren. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Feyenoord alsnog Europa ingaat.’ Beenhakker zal op maandag voorafgaand aan de training tijdens een persconferentie in De Kuip ingaan op zijn besluit Feyenoord te begeleiden tijdens de aankomende cruciale periode.

Beenhakker vertrok in 2000 voortijdig bij Feyenoord, nadat hij de club een jaar eerder met een straatlengte voorsprong aan de titel had geholpen. In de Champions League was hij tijdens het seizoen 1999/2000 zeer succesvol. Het Europese avontuur strandde uiteindelijk op de laatste speeldag van de tweede groepsfase.