JONG FEYENOORD MAG BLIJVEN HOPEN: 4-1

Jong Feyenoord mag hoop blijven koesteren op lijfsbehoud. De ploeg van trainer Arnold Scholten won op Varkenoord met 4-1 van Jong Heracles Almelo. Omdat Jong NEC verloor, valt de beslissing op de laatste speeldag. Feyenoord heeft een achterstand van twee punten op de Nijmegenaren en speelt volgende week uit bij Utrecht. Karim Saidi, Timothy Derijck (2x) en Mohammed Abubakari verzorgden maandagavond de treffers.
Met gevoel voor dramatiek kon in de eerste minuten worden gesteld dat Varkenoord het decor was dat paste bij de dreigende degradatie. De regen kwam met bakken uit de hemel, wat ertoe leidde dat het veld slecht bespeelbaar was. Toen Feyenoord in de beginfase meteen de ene na de andere kans om zeep hielp en Heracles bij de eerste de beste uitval scoorde via Gokkaya, slaakte menig toeschouwer op de tribune dan ook een zucht.

Maar anders dan in zoveel wedstrijden krabbelde Jong Feyenoord op. Het vervolgde waaraan het vanaf de eerste minuut was begonnen. Onder toeziend oog van interim-trainer Leo Beenhakker regende het kansen voor de hardwerkende Rotterdammers.

Resham Sardar was de eerste die gevaarlijk was en over stiftte. Sammuel stuitte met zijn schot op de vuisten van de keeper. Na de 0-1 had Sammuel moeten scoren, maar faalde hij in de afronding. Van dichtbij schoot hij net naast. Tim Vincken was de volgende die een dot van mogelijkheid onbenut liet. De rechtsbuiten kwam vrij voor doelman Jacco Ros, die het schot pareerde. Weer Sardar en Abubakari waren gevaarlijk voordat Feyenoord dan toch loon naar werken kreeg.

De vrije trap waarmee Saidi de 1-1 binnenkrulde, was van sublieme kwaliteit. De Tunesiër schoot de bal over de muur onhoudbaar in de kruising: 1-1.

Feyenoord zette door, kreeg via Philippe Léonard en Abubakari nog een grote kans, maar doelman Ros neutraliseerde elk wapenfeit. Ook in de tweede helft kwam daar lang geen verandering in. Vincken stuitte weer op Ros. Bij de volgende poging was de keeper kansloos, maar Sardar trof de onderkant van de lat.

Omdat alleen de zege genoeg was om een kans te houden op lijfsbehoud, werd de situatie met de minuut zorgelijker. Ruim een kwartier voor tijd zorgde het doelpunt van Derijck dan ook voor grote opluchting. De Belg schoot in de herkansing simpel binnen: 2-1.

Het verzet was gebroken bij de Almeloërs, die zes minuten later nog een treffer incasseerden. Abubakari profiteerde van slecht uitverdedigen en frommelde de 3-1 binnen.

Daar hadden nog meer treffers bij gemoeten, maar geheel in de lijn van de wedstrijd bleef Feyenoord kansen missen. Vincken en invaller Frank de Haan verzuimden de score uit te bouwen. Op de valreep slaagde Derijck er wel in. Ros toucheerde de bal nog wel, maar kon de 4-1 niet voorkomen. Zo werd het toch nog een mooie avond, toen duidelijk werd dat Jong NEC in de slotfase tegen een nederlaag aanliep en Feyenoord mag blijven hopen.

Jong Feyenoord – Jong Heracles Almelo 4-1

13’ 0-1 Gokkaya