ONDER 17 GEVLOERD DOOR GESLEPEN ENGELSEN: 2-4

Een gelijkspel tegen Engeland was genoeg geweest voor Oranje onder 17 om zich te plaatsen voor het WK. Het liep maandagavond echter anders. De Engelse leeftijdsgenoten waren met 2-4 te sterk. Georginio Wijnaldum, Leroy Fer en Louis Pedro speelden de hele wedstrijd mee.
Groepsgenoot België pakte maandag uit tegen IJsland (5-1). Door dat resultaat eindigt Oranje derde in de poule, waardoor een play off-duel voor het WK een feit is. Duitsland is daarin de tegenstander.

Engeland schoot maandag uit de startblokken. Na een kwartier spelen was keeper Padt al twee keer gepasseerd. Tussendoor had de doelman nog een Britse strafschop gestopt. Na de furieuze start werden de Engelsen teruggedrongen. Het Oranje van KNVB-coach Albert Stuivenberg
kreeg kansen en wist uit de derde mogelijkheid te scoren. Narsingh zorgde voor 1-2.

De gelijkmaker was van Rotterdamse makelij. Louis Pedro verraste de Engelse keeper met een ziedend schot: 2-2. Het gelijkopgaande duel werd daarna beslist door de meest geslepen partij. De slimme Engelsen maakten na 54 minuten de 2-3. Nederland ging op jacht naar de gelijkmaker en gaf achterin meer ruimte weg. Plummer maakte daar dankbaar gebruik van, en tekende in blessuretijd voor 2-4.