SEIZOEN VOORBIJ VOOR FEYENOORD

Feyenoord kan zich gaan opmaken voor het nieuwe seizoen. De ploeg van interim-trainer Leo Beenhakker sneuvelde in de eerste ronde van de play-offs tegen FC Groningen. Na de 2-1 nederlaag in de Euroborg werd het in De Kuip 1-1. Door de uitschakeling speelt Feyenoord volgend seizoen geen Europees voetbal. De Rotterdammers mochten lang hopen na de vroege openingstreffer van Pierre van Hooijdonk, maar Goran Lovre maakte een kwartier voor tijd gelijk. Pieter Collen keerde na negen maanden afwezigheid terug in de basiself.
Met een halfvolle Kuip als triest decor wilde Van Hooijdonk geen afscheid nemen van Feyenoord. Zelden zal de spits dan ook zo getergd zijn te scoren als in het duel met de Groningers. Na zeven minuten zorgde zijn benutte vrije trap voor de logische vreugde-explosie bij Van Hooijdonk. Over geluk had hij overigens geen klagen, want doelman Brian van Loo ging zichtbaar in de fout. De stuit was lastig, maar de keeper had de bal minimaal tot hoekschop moeten verwerken.

Feyenoord consolideerde de voorsprong tot het rustsignaal en mocht daar uiterst content mee zijn. FC Groningen was een aantal maal dichtbij de gelijkmaker. Twee keer stond de lat de 1-1 in de weg. Eerst was het Collen die de voorzet van Luis Suárez ongelukkig beroerde. Via Timmer en de lat verdween de bal over. Na 36 minuten waren het opnieuw de attente Timmer en de lat die redding brachten. Dit keer was het een schot van Erik Nevland dat voor de problemen zorgde.

Groningen kwam regelmatig voor het doel. Met name Suárez was moeilijk van de bal te zetten. Grote kansen leverde het niet op, al schoot Evgeniy Levchenko na een scrimmage nog naast. Alfred Schreuder schoot aan de andere kant over.

De spaarzame druk die Feyenoord voor rust ontwikkelde, stond in schril contrast met de dreiging meteen in de tweede helft. De ploeg van Beenhakker drong aan en kreeg kansen in de persoon van Castelen. Van Loo pareerde na 46 minuten het schot van Castelen ten koste van een hoekschop. Een minuut later schoot de rechtsbuiten uit de draai net naast.

Daarna ontspon zich een vermakelijke wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde. Feyenoord had weinig te vrezen, maar dat veranderde toen Royston Drenthe een kwartier voor tijd een hoge bal verkeerde inschatte. De linksback ging onder de bal door en stelde Lovre zo in staat op te stomen richting Timmer. De doelman had geen verweer op het schot: 1-1.

Met Angelos Charisteas voor Alfred Schreuder ging Feyenoord in de tijd die nog resteerde op zoek naar de 2-1. Succesvol was het daarin niet, want in die slotminuten was het vooral de ploeg van Jans die regelmatig uitbrak. Suárez had nog voor 1-2 kunnen zorgen, maar zijn geplaatste schot verdween een minuut voor tijd naast. Charisteas schoot in de blessuretijd nog wel raak, maar dat was nadat Bahia te hard was doorgegaan op Van Loo. Arbiter Haverkort keurde de treffer af en floot kort daarna voor het einde van de wedstrijd en het rampzalige seizoen van Feyenoord.

Feyenoord – FC Groningen 1-1

7’ 1-0 Van Hooijdonk