Fanshop
Fanshop

SEIZOEN AFGESLOTEN OP TENNISBAAN

De selectie heeft vrijdag het seizoen afgesloten op de tennisbanen van IJsselmonde. Tijdens het groepsuitje werd het vooroordeel dat voetballers goede tennissers zijn in bijna alle gevallen bevestigd. Timothy Derijck, Patrick Lodewijks en met name de eveneens aanwezige oud-Feyenoorder Jesper Hogedoorn deden in dat opzicht het meest van zich spreken. Dat ondervond ook tennisprof Romana Janshen, die net als enkele andere aanwezigen op het park spontaan mee deed. Het aanstormend talent kreeg behoorlijke tegenstand, maar maakte met een indrukwekkend arsenaal aan slagen korte metten met de enthousiaste Feyenoorders.


Op de tennisbaan sloot Feyenoord het teleurstellend verlopen seizoen af in een prettige sfeer. De spelers streden fanatiek voor elk punt, wat gepaard ging met leuke rally’s. Derijck moest het vooral van zijn strakke groundstrokes hebben, terwijl de forehands van Danny Buijs overliepen van topspin. Léonard sloeg vooral erg hard, zonder dat hij daarbij aan zuiverhuid inboette. Carlo de Leeuw was het meest constant. Meest professioneel gekleed was Henk Duut, die in volledig wit ten tonele verscheen. ‘Ik combineer het helaas niet met slagen van hetzelfde niveau’, merkte de assistent-trainer lachend op.

Behalve Jonathan de Guzman, die wat last had van zijn enkel, kwamen alle spelers in actie. Naast de spelers waren behalve Duut en De Leeuw ook John Metgod, Dennis Lion, Marcel de Geus en Pierre Regnault actief. Keeperstrainer Pim Doesburg was aandachtig toeschouwer.