JONG ORANJE VERSLAAT SURIPROFS

Jong Oranje heeft de tweede oefenwedstrijd op weg naar het EK onder 21 jaar gewonnen. In het Olympisch Stadion in Amsterdam was de ploeg van bondscoach Foppe de Haan met 0-2 te sterk voor de Suriprofs. Namens Feyenoord maakten Ron Vlaar, Royston Drenthe en Tim Vincken speelminuten.
Drenthe speelde de hele wedstrijd en viel op in positieve zin. Zo stond hij met een voorzet aan de basis van de 0-1 van Otman Bakkal. Voor de Suriprofs kwamen Romeo Castelen, Diego Biseswar en Andwéle Slory, die vanaf volgend seizoen voor Feyenoord speelt, in actie.

De 0-1 in de 38e minuut betekende tevens de ruststand. In de tweede helft kregen de Suriprofs goede kansen op de gelijkmaker, maar een doelpunt van Eljero Elia bracht Jong Oranje in veilige haven. Hij maakte handig gebruik van een onachtzaamheid in de verdediging van de Suriprofs en zorgde met een diagonaal schot voor de beslissing in de wedstrijd: 0-2.

Ron Vlaar toonde zich na afloop gematigd positief over het resultaat. 'We hebben we gewonnen, maar we zullen beter moeten spelen', zei hij voor de camera van Tien. 'Qua niveau was deze wedstrijd niet grandioos, maar ik denk dat het een nuttige oefenwedstrijd was. Zeker na afgelopen dinsdag, toen we verloren van Jong Marokko, was dit een goede prestatie.'

De volgende wedstrijd van Jong Oranje staat volgende week vrijdag op het programma. Dan is Jong Polen de tegenstander.