Fanshop
Fanshop

FEYENOORD B1 DERDE IN VARSSEVELD

De B1 van Feyenoord heeft zondag in Varsseveld een internationaal jeugdtoernooi afgesloten met een derde plaats. Nadat de ploeg in de halve finales na strafschoppen moest buigen voor Sporting Lissabon won het de troostfinale van Ajax met 0-2.
Trainer Cor Adriaanse beschikte dit weekend in de Achterhoek over twee Zuid-Afrikaanse jeugdspelers. Een daarvan, Kermit, maakte zijn eerste doelpunt vrijdag in de openingswedstrijd tegen Pão de Açúcar. Hij bracht de eindstand op 0-2, nadat Louis Pedro eerder al de 0-1 had gemaakt.

Zaterdag volgde een mindere wedstrijd tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Feyenoord kwam op achterstand maar maakte via Leroy Fer (penalty) gelijk. Die wedstrijd eindigde in 1-1. Later op de dag werd er in de wedstrijd tegen PSV, waarin de Rotterdammers beter voetbal lieten zien, niet gescoord: 0-0.

De laatste wedstrijd die de landskampioen zaterdag speelde was tegen De Graafschap. Kermit en Clasie brachten Feyenoord op een 2-0 voorsprong. De treffer van De Graafschap in de slotfase was er een voor de statistieken.

Zondag moest Feyenoord in de halve finale aantreden tegen Sporting Lissabon. Ondanks het Rotterdamse overwicht moesten penalty’s de beslissing brengen in het doelpuntloze duel. De ingevlogen voetballers uit Lissabon wisten hier beter mee om te gaan, zodat de strijd om de derde plaats met Ajax een feit was.

Tegen de aartsrivaal lieten de B-junioren zien over een sterke mentaliteit te beschikken. Ondanks het vermoeiende duel met de Portugezen en de korte tussenpauze was Feyenoord tegen Ajax heer en meester. Jordy Clasie en Shabir Isoufi maakten de doelpunten in het met 0-2 gewonnen duel.

’We hebben een goed toernooi gespeeld’, concludeerde de succesvolle Feyenoord-trainer zondagavond. ‘De manier van spelen, het omgaan met de teleurstelling na de penalty’s, ik ben tevreden.’ Zaterdag wacht nog één belangrijk duel voor de B1. In de strijd om de Supercup neemt de kampioen het op tegen Vitesse.