Fanshop
Fanshop

AJAX ZET FEYENOORD C1 DE VOET DWARS IN VENLO

De C1 van Feyenoord heeft op het internationale toernooi in Venlo de bronzen plak behaald. Na twee groepszeges volgde de halve finale tegen Ajax, die met 2-1 verloren ging. Omdat FC Twente in de strijd om de derde plaats werd verslagen, was de derde plaats een feit.

Feyenoord startte het toernooi zaterdag in een poule met twee amateurverenigingen en NEC. Met negen punten werd hier het maximale resultaat behaald. Zondag waren FC Twente, Roda JC en VVV Venlo de tegenstanders. Ook deze tegenstanders werden verslagen door de Rotterdammers.

Maandag volgde de halve finale tegen Ajax. In een gelijkopgaand duel wisten de Amsterdammers een doelpunt meer te maken: 2-1. Nieuwkomer Luc Castaignois maakte het doelpunt voor Feyenoord. De toernooiwinst was hiermee buiten bereik.

De troostfinale tegen Twente had een eenzijdig beeld, met een 3-0 overwinning voor de jongens van trainer Jean-Paul van Gastel. Castaignois scoorde opnieuw, de andere treffers kwamen van Ariel da Cruz Silva en Alberto, eveneens een nieuwe kracht in het rood-witte shirt.

‘Een meer dan prima toernooi’, vatte Van Gastel maandag samen. ‘Ik had de beschikking over twee talentvolle D-junioren, die zich uitstekend verweerd hebben. Op het smetje tegen Ajax na kan ik mijn spelers alleen maar een heel groot compliment geven.’

De laatste activiteit van dit seizoen vindt volgend weekend plaats. Bij SV Grol treedt Feyenoord dan aan tegen Real Madrid, Chelsea, Ajax, Maccabi Haïfa en de plaatselijke sportvereniging.