Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD B1 HAALT SUPERCUP BINNEN

De B1 van Feyenoord heeft zaterdag de Supercup gewonnen. De landskampioen was in Rosmalen met 2-1 te sterk voor Vitesse. Leroy Fer en Michael Janotta maakten de doelpunten namens de Rotterdammers.
Feyenoord kwam zaterdag op het hoofdveld van OJC goed uit de startblokken. De tegenstander uit Arnhem werd direct onder druk gezet. Na enkele gemiste kansen werd na veertien minuten de score geopend. Fer zette een een-tweetje op met Rajiv van la Parra en rondde uiterst beheerst af: 1-0.

Hoogstaand was het na die treffer niet wat de ploegen lieten zien. Het slechte veld en de hoge temperatuur waren daar mede de oorzaak van. Na de thee werd het even spannend voor Feyenoord. De spelers leunden te ver achterover en dat werd door Vitesse bijna afgestraft. De paal stond Arnhems succes in de weg.

Het schudde de Feyenoorders goed wakker want enkele minuten later werd de marge verdubbeld. Louis Pedro speelde zichzelf knap vrij maar stuitte op de keeper van de tegenpartij. De afvallende bal kwam voor de voeten van Michael Janotta, die wel raad wist met het buitenkansje: 2-0.

De bekerwinnaar kwam nog wel terug tot 2-1, maar spannend werd het niet meer in Rosmalen, waardoor de Supercup mee ging naar Rotterdam.

Trainer Cor Adriaanse sprak van een verdiende overwinning. ‘Op de beker na hebben we dit jaar weer alles gewonnen. De spelers hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. Zeven spelers moeten het volgend seizoen in de A1 gaan laten zien. We moeten het dan helaas doen zonder Jeffrey Bruma, die naar Chelsea verstrekt. Enorm leuk voor hem, maar een aderlating voor de club.’

De B’tjes hebben nu zomervakantie. Eind juli pakt de ploeg de training weer op. Begin augustus staan toernooien in Tiel en het Oekraïense Donetsk op het programma.

Opstelling Feyenoord B1:
Lamprou; Erkelens (67' Bruma), Ramsteijn, Van Haaren, Eekman; Leerdam, Fer, Janotta (70' Clasie); Van la Parra (58’Lagouireh), Isoufi (64' Cabral), Pedro