Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

A1 EINDIGT ALS VIERDE IN EINDHOVEN

De A1 is zondag vierde geworden bij de Otten Cup. Op het PSV-toernooi won de ploeg twee wedstrijden, speelde het er twee gelijk en verloor het er twee. Kevin Wattamaleo (foto) maakte de drie Feyenoord-doelpunten.

Evenals op het Terborg-toernooi trof Feyenoord in de poule Zambia. Waar een gelijkspel een verdiend resultaat was geweest, pakte Feyenoord toch de volle buit. Het won vrijdag met 1-0 door een gelukkige goal van Kevin Wattamaleo.

Zaterdag speelde Feyenoord A1 een sterke wedstrijd tegen FC Twente/Heracles A1. De goed voetballende ploeg uit Enschede ging tegen de ploeg van Henk Fräser met 1-0 onderuit, door wederom een treffer van Wattamaleo.

Omdat Feyenoord zich door dit resultaat al had geplaatst voor de kruisfinales, hield de trainer tegen Cruzeiro vijf basisspelers aan de kant. Met een geïmproviseerd elftal kwam Feyenoord tegen de Brazilianen op voorsprong door een doelpunt van Jordao Pattinama, die zijn kunsten volgend seizoen gaat vertonen voor de Stichting. Daarna werd het slordig van Rotterdamse kant. De balvaardige tegenstanders hapten gretig toe en boekten uiteindelijk een 5-1 zege.

PSV was de tegenstander in de kruisfinale. De gastheren waren iets sterker, maar wisten het goed georganiseerde Feyenoord niet door de knieën te krijgen. Via een uitstekende aanval kwam Feyenoord via Wattamaleo op voorsprong. De gelijkmaker van PSV uit een vrije trap was bijzonder fraai. Penalty´s moesten bepalen wie de finale ging spelen. De Eindhovenaren waren net iets sterker vanaf elf meter.

Om de derde plaats veilig te stellen kwam Feyenoord opnieuw Zambia tegen. Tegen de Afrikanen bleek dat de pijp leeg was bij de rood-witten. Het werd 2-0 voor Zambia, waardoor Feyenoord vierde werd.

´Na de teleurstelling in Terborg ben ik redelijk tevreden over het getoonde spel van dit weekend´, zei Fräser zondagavond. ´Een goede afsluiting van mijn periode bij Feyenoord. Ik heb nu een korte vakantie waarna ik vol enthousiasme aan de slag ga bij ADO Den Haag.´

De A´tjes hebben deze week nog een conditionele test, waarna zij kunnen gaan genieten van de zomervakantie.