Fanshop
Fanshop

VAN GASTEL NEEMT AFSCHEID VAN C1 MET DERDE PLAATS OP MARVELDTOERNOOI

Jean-Paul van Gastel heeft zondag voor de laatste keer de leiding gehad over de C1 van Feyenoord. De jeugdtrainer, die volgend seizoen de A-junioren onder zijn hoede heeft, pakte zondag met de C’tjes de derde plaats op het Marveldtoernooi. In de troostfinale wonnen de Rotterdammers met 5-0 van Bayern München.
Feyenoord won vrijdag zijn eerste partij met 1-0 van het plaatselijke sv Grol. Tegen de fysiek sterkere gastheren – Grol trad aan met de B1 – maakte Tim Schoonheijm (foto) het doelpunt. Zaterdagochtend volgde de confrontatie met Chelsea. Tegen de Engelsen maakte Feyenoord er een galavoorstelling van. Het enige manco was dat de kansen niet voldoende benut werden, maar met 2-0 was Van Gastel tevreden.

De tweede wedstrijd van de dag was tegen Ajax. Het werd een moeizaam duel, waarin Feyenoord met een man minder kwam te staan. Ajax kwam met 1-0 voor maar proefspeler Luc Castaignois maakte de achterstand ongedaan, wat een 1-1 eindstand tot gevolg had. Maccabi Haifa bleek vervolgens een stugge tegenstander. Het duel met de Israëliërs eindigde in 0-0.

Zondag begon met de wedstrijd tegen Real Madrid. Wie dit duel won zou groepswinnaar worden. Het duel met de Europese grootmacht uit Spanje eindigde doelpuntloos, wat niet nodig was geweest omdat Feyenoord levensgrote kansen om zeep hielp. Real werd hierdoor groepswinnaar op doelsaldo.In de kruisfinale trof Feyenoord PSV. ‘Uitgerekend in de belangrijkste wedstrijd van het toernooi verzaakten we’, moest Van Gastel achteraf concluderen. ‘Het was helemaal niks tegen PSV. De 1-0 nederlaag was nog aan de magere kant. We gaven niet thuis. Dat heb je wel eens, maar helaas was het deze keer op een cruciaal moment.’

De verliespartij betekende een nieuwe troostfinale voor de C1. Bayern München werd hierin gedeklasseerd door de jonge spelers van Varkenoord. Kevin Jansen en Anthony Velder zorgden voor een comfortabele 2-0 voorsprong, Tim Schoonheijm deed de rest en zorgde via een zuivere hattrick voor een 5-0 zege. Niet veel later pakte PSV tegen Real Madrid de toernooizege.

‘Ik voel me een beetje het AZ van de Eredivisie’ refereerde Van Gastel naar het misgelopen landskampioenschap en de drie verloren halve finales op toernooien. ‘Toch hebben we dit seizoen alle doelstellingen bereikt. De spelers hebben zich sterk ontwikkeld, het enige smetje is dat we niets tastbaars hebben om op terug te kijken. Ik moet de ploeg ook vandaag weer een enorm compliment maken. Vanwege zeven blessures moest ik het doen met twee gastspelers, een D-junior en een groot aantal eerstejaars C-junioren. Ik ben enorm trots op ons laatste kunstje.’