JONG ORANJE BEGINT EK MET ZEGE

Jong Oranje is het EK onder 21 jaar in eigen land begonnen met een 1-0 zege op Jong Israël. In het Abe Lenstra Stadion was Nederland, met Ron Vlaar en Royston Drenthe in de basis, duidelijk sterker dan de tegenstander. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan wist het krachtverschil echter niet in een hoge score uit te drukken. Een doelpunt van Hedwiges Maduro was het enige van de wedstrijd.
Na tien minuten spelen lag een vrije trap van Drenthe aan de basis van het doelpunt. De verdediger draaide een bal vanaf de rechterkant in. Bij de tweede paal stond Maduro paraat om de voorzet tot doelpunt te promoveren.

Gedurende de hele wedstrijd speelde Jong Oranje voornamelijk op de helft van de tegenstander. Royston Drenthe zorgde vanaf de linkerflank geregeld voor gevaarlijke voorzetten, maar het ontbrak aan precisie in de afwerking. In het laatste kwartier van de wedstrijd schoof Drenthe door van de linksback naar linkshalf. Vanaf dat moment kwam er wat meer dreiging in het spel van Nederland, maar mede door sterk optreden van doelman Tom Al Madon werd er verder niet gescoord.