Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORDERS LEVEREN UNIEKE PRESTATIE MET JONG ORANJE

Jong Oranje heeft met de tweede groepszege op het EK in eigen land een bijzondere prestatie geleverd. De ploeg van Foppe de Haan plaatste zich met de overwinning op Portugal (2-1) niet alleen voor de halve finale, maar verzekerde zich ook van een ticket voor de Olympische Spelen in 2008. De laatste deelname van een Nederlandse ploeg aan dat toernooi dateert uit 1952. In de Euroborg scoorden Ryan Babel (strafschop) en Maceo Rigters, terwijl Miguel Veloso nog wat terugdeed uit een vrije trap. Drenthe vertolkte een kwartier voor tijd de hoofdrol bij de totstandkoming van de 2-0 door op volle snelheid vanaf links de assist te verzorgen. De middenvelder, die nog de gele kaart zag voorgehouden, speelde net als Ron Vlaar negentig minuten mee.
In het eerste duel was Jong Oranje met 1-0 te sterk geweest tegen Jong Israël. Zaterdag sluiten de Nederlandse talenten de poulefase af met de wedstrijd tegen Jong België.

Opstelling Jong Oranje: Waterman (34’ Vermeer), Zuiverloon, Vlaar, Donk, Jong-A-Pin (78’ Pieters); Jenner (46’ Beerens), Maduro, Drenthe, Bakkal; Babel en Rigters.