Fanshop
Fanshop

MOULIJN VERZORGT AFTRAP TIJDENS ‘DONORTOERNOOI’

Coen Moulijn heeft zaterdagmiddag de aftrap verricht van een uniek voetbaltoernooi. Het clubicoon van Feyenoord verscheen op Sportpark De Groote Stee in Rotterdam om zo zijn betrokkenheid te tonen bij orgaandonatie. Moulijn weet uit eigen ervaring hoe belangrijk dat is. Hij doneerde een nier aan zijn zoon. Als voormalig topvoetballer was hij zodoende de aangewezen persoon het ‘donortoernooi’ officieel van start te laten gaan. Twee deelnemende teams, de A1-elftallen van VV ’t Goy en IJVV de Zwervers, worden gesponsord door NIGZ-Donorvoorlichting.
De A1-teams van VV ’t Goy en IJVV de Zwervers zijn ruim anderhalf jaar ambassadeurs van het donorschap. Beide teams worden sinds 2005 gesponsord door NIGZ-Donorvoorlichting. Sindsdien spelen zij al hun wedstrijden in tenues met de kreet ‘Donoren scoren!’. Op uitnodiging van IJVV de Zwervers voetbalden de teams voor het eerst tegen elkaar tijdens een speciaal voetbaltoernooi.

Door shirtsponsoring van de jeugdteams van VV ‘t Goy en IJVV de Zwervers wil NIGZ-Donorvoorlichting de teams, maar ook hun ouders, clubgenoten en anderen, stimuleren om over het onderwerp orgaan- en weefseldonatie na te denken en te praten.