Fanshop
Fanshop

FEYENOORD DOET AAN KLANTENBINDING IN EMMEN

Feyenoord heeft zich zaterdag gebezigd aan promotie in Drenthe. De club trok ’s ochtends in alle vroegte richting Emmen, waar medewerkers van Klantenservice, de Fanshop, twee elftallen van de Sportclub Feyenoord en met name Feyenoord on Tour er een onvergetelijke dag van maakten voor de vele (jonge) aanwezigen bij Drenthina. De jubilerende voetbalclub en tevens amateurpartner van Feyenoord verwelkomde later op de dag commercieel directeur Chris Woerts en technisch manager Peter Bosz. Tijdens de aansluitende forumavond werd de discussie evenals het uitspreken van sportieve ambities niet geschuwd. ‘We kunnen dit seizoen mee doen om de prijzen’.

Ook in Emmen wordt clubliefde al op jonge leeftijd bijgebracht. De anderhalf jaar oude Daan is sinds zijn geboorte lid van Feyenoords juniorclub Kameraadjes.

De editie ‘Feyenoord op Locatie’ in Emmen was met name een publiekstrekker onder de plaatselijke voetbaljeugd door de aanwezigheid van Ben Wijnstekers en zijn assistenten. De voormalig aanvoerder van Feyenoord en Oranje vermaakte de vele toegestroomde kinderen, die enthousiast en gretig de voetballessen in zich opnamen en aan het eind trots een diploma in ontvangst namen. Na twee sessies, waarvan de laatste om half vijf eindigde, was het tijd voor twee wedstrijden. De B1 en A1 van Drenthina speelden tegen respectievelijk de C1 en B1 van Sportclub Feyenoord. Beide duels stonden onder leiding van arbiter Ben Haverkort, die belangeloos de duels naar een goed einde bracht op het sportpark aan de Oude Roswinkerweg.Medewerkers van de Fanshop en Klantenservice waren gedurende de gehele dag bezig met de verkoop van merchandising en seizoen- en clubkaarten. De niet geringe afstand Emmen-Rotterdam bleek geen afbreuk te doen aan de populariteit van de Rotterdamse club. Een enkeling kocht een seizoenkaart, vele tientallen namen een clubkaart af. ‘Feyenoord leeft hier enorm en het bewijs wordt vandaag geleverd’, zei Erik van Klinken, die namens Drenthina in de organisatie zat. ‘Zelf ben ik sinds mijn geboorte supporter van Feyenoord, terwijl ik hier geboren en getogen ben. Die club is van het volk en dus ook in dit deel van het land populair. Ik zit zelf regelmatig in De Kuip en ben niet de enige in deze regio. Door de komst van Feyenoord krijgt ons zestigjarig jubileum extra glans. Ik zie alleen maar mensen genieten. Dit is prachtig.’

 

‘Feyenoord op Lokatie’ bij Drenthina is de eerste van een serie activiteiten die de club voor de jubileumweek heeft gepland. De laatste activiteit is op zaterdag 23 juni, één dag voor de zestigjarige verjaardag van de Emmense club.In de loop van de middag meldde commercieel directeur Woerts zich op het complex, waar hij de duels tussen Drenthina en de Sportclub aanschouwde. In de avond arriveerde ook technisch manager Bosz en werd de forumavond gestart. De aanwezigen in de zaal kregen tien stellingen voorgelegd en konden met een gele en rode kaart hun mening kenbaar maaken. Daarna ontstond er een inhoudelijke discussie over de vele zaken die spelen rond Feyenoord. De komst van Van Marwijk, wat de goedkeuring van de zaal kon wegdragen, was eveneens goed gevallen bij de investeerders, gaf Woerts te kennen. Op de stelling dat Feyenoord komend seizoen weer om de prijzen gaat mee doen, zorgde Bosz voor een positieve noot. ‘De selectie wordt teruggebracht van 34 naar 23 spelers. Met twintig veldspelers en drie keepers is elke positie dubbel bezet. De talenten zijn er met Slory, Bruins, Drenthe en Vlaar. Maar de geroutineerde spelers worden gemist en daar zijn we nu hard naar op zoek. We kunnen dit seizoen weer mee doen om de prijzen. De afstand naar de top moet kleiner en dat gaat zeker lukken.’Tal van onderwerpen passeerden de revue tijdens de discussie. De noodzaak van de komst van een nieuwe Kuip werd toegelicht door Woerts. De binding met de amateurpartners werd besproken, evenals de zaterdag als speeldag en de kritiek die de voorbije periode op het technisch beleid werd gevoerd. ‘Wij moeten ons niet met woorden maar met daden wapenen’, besloot Bosz de dag in Emmen.